Patient valt vaak tussen wal en schip


Boek met per aandoening een vragenlijst voor bij de huisarts

AMSTERDAM, 20100713 -- Omgaan met de dokter leidt geregeld tot boosheid en frustratie. Bijvoorbeeld als hij het niet nodig vindt om langs te komen terwijl jij dat wel wil omdat je je ellendig voelt. En ben je dan bij de dokter, dan voel je je vaak niet helemaal goed begrepen. Of je zit nog vol vragen als je weer buiten staat.

Toch is het belangrijk dat iedereen de juiste diagnose krijgt en de juiste behandeling. Een belangrijke reden dat het mis kan gaan is dat de patiënt onvoorbereid is en niet weet welke vragen hij moet stellen, of dingen niet begrijpt. Daardoor kan hij of zij niet de juiste keuze maken.

Omdat je zelf de hoofdrol speelt in dit spel van luisteren en vragen, schreef dr. Eize Wielinga, bekend van BNR nieuwsradio en de tv serie `Missers!', een handboek met overlevingstips en checklists bij allerlei aandoeningen en vraagstukken over ziek zijn. Met slimme vragenlijsten die je de verschillende dokters kunt voorleggen om helder te krijgen wat er met je aan de hand is. Want alleen als je zelf alert bent en de regie houdt kun je je als patiënt verzekeren van goede zorg.

Wanneer wacht je af en wanneer bel je de huisarts? Wanneer is spoed geboden? Hoe bereid je je voor op een bezoek aan de specialist? Wanneer en hoe vraag je om een second opinion. Hoe houd je het heft in handen? In het woud van de gezondheidszorg kun je als patiënt gemakkelijk verdwalen. Zijn boek `hoe overleef je de dokter' is voor iedereen die in de zorg terecht komt een routeplanner voor een goede afloop.

ISBN: 9789072219480

Hoe overleef je je dokter
Hoe overleef je je dokter
E. Wielinga