Ivy Xposed: een nieuwe combinatie van verlichting en beplanting


AMSTERDAM, 20100713 -- In een standaard interieur hebben de meeste dingen slechts één functie. Dat is weliswaar duidelijk en overzichtelijk, maar het is weinig origineel en weinig verrassend. Dat het ook anders kan, bewijst Neffa met een geheel nieuwe combinatie van verlichting en beplanting. Ivy Xposed is zowel een lamp als een plant. Door de klimop naar eigen inzicht door de lamp te leiden, bepaal je zelf op welke functie je het accent legt.

Waarom hebben veel producten slechts één functie? Waarom wordt er in interieurs niet vaker gezocht naar creatieve combinaties? Deze vragen hebben Neffa gestimuleerd om op zoek te gaan naar onverwachte en verrassende combinaties. Een van de nieuwste concepten is Ivy Xposed; een combinatie van verlichting en beplanting.

De lamp heeft een uitgesneden artwork dat is geïnspireerd op regendruppels en dat uitstekend kan worden gebruikt om de klimop te leiden. Door zelf te bepalen hoever de klimop naar buiten komen, ligt het accent op de lamp of juist op de plant. De binnenkant van de top symboliseert de zon en zorgt voor een onverwacht kleurig accent. Doordat het licht door de klimop schijnt, ontstaat een verrassende lichtinval die telkens anders is.

Het gebruikte materiaal is flexibel zodat water geven met een gieter geen probleem is. Daarnaast is het materiaal vlamvertragend, lichtecht en recyclebaar. De led-verlichting is milieuvriendelijk en energiezuinig, en heeft een lange levensduur.

Ivy Xposed