Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


SBS 6, NOS en KNVB: heel Nederland laten meegenieten

AMSTERDAM/HILVERSUM, 9 juli 2010 - SBS 6, KNVB en NOS brengen de huldiging van het Nederlands elftal, komende dinsdag in Amsterdam, gezamenlijk in beeld. Alle festiviteiten - inclusief een eventuele boottocht en de 'bordesscène' op het Museumplein - zijn zowel via SBS 6 als via de NOS (Nederland 1) dinsdagmiddag live te volgen. Op deze manier kan heel Nederland van de eerste tot de laatste minuut meegenieten van deze historische gebeurtenis.

Beide omroepen hebben afgesproken dat de NOS de gehele registratie van het evenement voor zijn rekening neemt en deze beelden één op één aan SBS 6 doorzet. Tijdens de boottocht, die alleen doorgaat indien Oranje de wereldtitel behaald, vaart een 'neutrale' voetbalverslaggever (John van Vliet, KNVB TV) mee om spelers en staf te interviewen voor SBS 6 en de NOS. Ook dit materiaal kan door beide omroepen worden gebruikt. Verder is overeengekomen dat SBS 6 op een aantal momenten, waaronder de één-op-één interviews op het podium en in de VIP-tent op het Museumplein, exclusief de gelegenheid heeft te spreken met de internationals. Algemene beelden van de activiteiten op het podium zijn eveneens op SBS 6 en Nederland 1 te zien.

SBS-directeur Eric van Stade: "SBS 6 is al jarenlang de tv-partner van de KNVB en dat is ook de reden dat we tot een samenwerking zijn gekomen rondom de huldiging. Echter, ook voor SBS is het allerbelangrijkste dat heel Nederland kan meegenieten van alle beelden van wat hopelijk een historische dag in de geschiedenis van ons land gaat worden. Daarom hebben SBS, NOS en de KNVB vanmiddag besloten samen op te trekken."

Ook Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is te spreken over de afspraken: "Ik ben blij met deze oplossing. Wij kunnen nu weer verder met de voorbereidingen. De NOS verzorgt de totale productie. SBS, KNVB en NOS stellen dit signaal om niet beschikbaar aan derden voor radio, tv en internet. Nu alleen nog even wereldkampioen worden maar dat is een detail."

Jean-Paul Decosseaux, commercieel directeur van de KNVB: " Een geweldig resultaat, waardoor we voor iedereen in Nederland dit unieke moment van A tot Z in beeld kunnen brengen. Ook zijn we heel tevreden dat we voor zoiets belangrijks de publieke omroep en onze commerciële televisiepartner SBS gezamenlijk kunnen laten optrekken. Nu snel weer terug naar 100% aandacht voor het sportieve succes: wereldkampioen worden."