Ingezonden persbericht


WatchGuard versnelt SSL VPN-verbinding

WatchGuard SSL 560 verhoogt productiviteit mobiele werkers met veilige verbindingen

DEN HAAG, xx juli 2010 - Doordat werknemers steeds mobieler gaan werken, introduceert WatchGuard een nieuwe oplossing voor het leggen van SSL VPN-connecties met het bedrijfsnetwerk. De WatchGuard SSL 560-appliance is gericht op organisaties die tot vijfhonderd mobiele medewerkers en/of thuiswerkers tegelijkertijd op hun netwerken toe willen laten. De SSL 560 biedt een veilige en betrouwbare verbinding met bedrijfsnetwerken en is te gebruiken met ieder mobiel apparaat met toegang tot een browser.

Eenvoudige remote access

De SSL 560 is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten te installeren. De uitgebreide autenticatietechnologie biedt de keuze om de databases met gebruikersgegevens direct op de appliance zelf te draaien, of om deze te integreren met autenticatiesystemen van derden. Daarbij ondersteunt de appliance veelgebruikte protocollen zoals LDAP, Active Directory en RADIUS.

Daarnaast biedt de SSL 560 een systeem voor het bijhouden en rapporteren van gebruikersgegevens. Bedrijven krijgen zo een beeld van het verkeer dat door remote access wordt veroorzaakt. Met behulp van die gegevens kunnen ze aanpassingen doorvoeren aan de applicaties en de infrastructuur.

Flexibel

De SSL 560-appliance biedt gebruikers de mogelijkheid om applicaties of tools te bereiken die op de centrale servers van hun bedrijf draaien. Ze hebben toegang tot de applicaties of tools via SSH (Secure Shell) en RDP (Remote Desktop)-protocollen. De appliance ondersteunt veelgebruikte applicaties, zoals Microsoft Outlook Web Access 2010, ActiveSync en Citrix Xenapp. Gebruikers kunnen zo vanaf iedere gewenste locatie met de applicaties werken zoals ze gewend zijn op kantoor.

Voor medewerkers die veel op pad zijn, biedt WatchGuard de functie 'desktop sharing and remote assist'. Beheerders of channelpartners kunnen met deze functie direct verbinding leggen met de apparaten van de mobiele gebruikers, zoals laptops. Ze kunnen hiermee vanaf afstand de controle over het apparaat tijdelijk overnemen om problemen snel en eenvoudig te verhelpen.

Beveiliging voor mobiele werkers

De SSL 560 biedt uitgebreide mogelijkheden om mobiele medewerkers te beveiligen. Zo zorgen de nieuwe functies voor apparaat- en end-pointcontrole ervoor dat bedrijven eenvoudig policies kunnen doorvoeren die de beveiliging waarborgen. Zo is het mogelijk om een systeem dat verbinding zoekt te dwingen om een firewall te draaien en om de nieuwste virusdefinities geïnstalleerd te hebben. Apparaten die niet aan de eisen van het bedrijfsnetwerk voldoen, kunnen worden geweerd.

Ook biedt de SSL 560 een webgebaseerde toegangclient die automatisch laadt bij een succesvolle autenticatie. Hierbij hoeft van tevoren geen client-applicatie worden geïnstalleerd op het systeem van de mobiele gebruiker. Het verkrijgen van toegang tot het netwerk wordt daarmee eenvoudig gehouden.

De appliance kan ook worden ingesteld voor tweetraps-autenticatie. De oplossing kan SMS-gebaseerde tokens genereren en wachtwoorden voor eenmalig gebruik (one-time passwords, OTP) aanmaken. Op die manier kan de toegang tot een mobiele telefoon, smartphone of PDA van de zaak worden beveiligd. Maar voor bedrijven bedrijven die al autenticatiemethodes van derden toepassen, is er ondersteuning van de SSL560 voor tal van verschillende autenticatie-methoden.

Ook de ondersteuning voor de toegangsclient is uitgebreid. De SSL 560 ondersteunt Windows XP, Vista en Windows 7. Maar ook clientloze toegang is mogelijk.

The WatchGuard SSL 560 kost (adviesprijs) 8.099 EURO exl. BTW, maar incl. 1 jaar onderhoud en service. Er gelden aantrekkelijke inruilvoorwaarden (slooppremies, enz.) bij het inruilen van oudere apparatuur voor beveiliging van netwerktoegang. De SSL 560 is per direct te verkrijgen bij de geautoriseerde partners van WatchGuard. Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Over WatchGuard Technologies

WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Da arnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.com/.