Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OTYS Recruiting Technology genomineerd voor European Business Awards Enige recruiting software bedrijf in Europa genomineerd voor de European Business Awards is afkomstig uit Nederland

Veenendaal, 13 juli 2010 - OTYS Recruiting Technology, ontwikkelaar van werving- en selectiesoftware, is genomineerd voor de European Business Awards in samenwerking met HSBC. In de volgende fase concurreren meer dan 220 bedrijven uit Europa om de Ruban d'Honneur-prijs. OTYS is het enige recruiting software bedrijf in Europa dat de eer is deelgevallen genomineerd te zijn voor deze prestigieuze prijs.

Alan Keir, HSBC Group en General Manager Global Co-Head Commercial Banking: "De European Business Awards bieden een platform voor uitblinkende Europese bedrijven. De genomineerde bedrijven hebben een indrukwekkend vermogen aan de dag gelegd om te innoveren en financiële groei te genereren ondanks de economische uitdagingen van de afgelopen twee jaar. Door de European Business Awards willen we dat dit succes en de inzichten die deze bedrijven bieden breder worden gedeeld in het bedrijfsleven in de Europese Unie."

OTYS heeft in de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de recruiting technology. Ten eerste is OTYS het grootste en bekendste platform in Nederland en België voor werving en selectie. Ten tweede is OTYS een moderne dienstverlener die niet alleen maar software levert, maar vooral meedenkt, ontwikkelt en onderneemt samen met zijn klanten. Een adviesorganisatie op basis van een web 2.0 platform.

De European Business Awards bestaan uit acht categorieën, waarvan OTYS genomineerd is in drie categorieën, namelijk: business of the year award, business innovation of the year award en HSBC growth strategy of the year award. Jorrit Blok, algemeen directeur OTYS Recruiting Technology: "Wij ontwikkelen sinds 2002 werving- en selectie software en zijn dit jaar voor het eerst genomineerd voor deze awards. Iets waarop we zeer trots zijn. De afgelopen periode, waarin veel bedrijven door zwaar weer zijn gegaan, hebben wij ervaren als enerverend, leerzaam en uitdagend. Ondanks de crisis hebben wij een groeiscenario weten neer te zetten en hebben wij bijgedragen aan de innovatie van de werving- en selectiesector. Deze nominatie zien wij als een kroon op ons werk, die juist in deze periode extra veel waarde heeft." Selectieprocedure
Alle landvertegenwoordigers worden beoordeeld door een panel van prominente economen, academici, bedrijfsleiders, politici en media-eigenaars. Zij beoordelen de inzendingen en selecteren het beste bedrijf per categorie. Vervolgens zullen de genomineerden worden uitgenodigd voor de laatste fase van de competitie in september, die bestaat uit het geven van face-to-face interviews en presentaties voor de juryleden. De uiteindelijke Ruban d'Honneur-prijswinnaars worden gehuldigd bij de awarduitreiking tijdens het gala in het Westin Hotel in Parijs op 16 november.

Naast OTYS Recruiting Technologie zijn de genomineerden in Nederland: &samhoud, Amsterdam Molecular Therapeutics, ASN Bank, Brightwork BV, CM Groep, DSM, e-office, Goglio North Europe B.V., InnoTact Consulting B.V., kleertjes.com, Royal KPN NV, Océ, Xsens en Euroconsult Mott MacDonald.

De European Business Awards worden mogelijk gemaakt door de steun en sponsoring van vooruitstrevende organisaties; HSBC, Infosys, UKTI en RSM International. Deze organisaties zetten zich in voor de stimulering van een bloeiend Europese bedrijfsleven.

Over OTYS Recruiting Technology
OTYS maakt werving- & selectiesoftware voor recruitmentbureaus, uitzendorganisaties, detacheerders, jobboards, HR en corporate recruiters De OTYS-oplossing helpt organisaties effectiever kandidaten zoeken en aantrekken, vacatures plaatsen, matchen en communiceren, processen managen en vacatureconversie meten. OTYS heeft meer dan 500 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Engeland en de Verenigde Staten. Voor meer informatie: www.otys.nl / www.otys.be