Persbericht

GFI Software verbetert security-productlijn met overname Sunbelt Software ~ VIPRE-technologie stelt GFI in staat een eigen antivirus-product aan te bieden ~

13 juli, 2010 - GFI Software, wereldwijde leverancier van infrastructuuroplossingen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), heeft Sunbelt Software overgenomen. Het gaat hierbij vooral om de VIPRE®-productsuite. De voorwaarden voor de transactie zijn niet vrijgegeven. De overname biedt GFI Software de mogelijkheid om VIPRE-technologie te integreren met GFI's security-oplossingen voor e-mail en internet. Ook biedt het GFI nieuwe beveiligingsproducten met vernieuwende en hoogwaardige technologie. Het softwaredistributie bedrijfsonderdeel van Sunbelt startte ruim zestien jaar geleden en werd gescheiden van het technologische deel van de organisatie. Voor het distributiegedeelte zoekt Sunbelt andere mogelijke strategische partnerships.

"De afgelopen jaren hebben we gezocht naar de beste technologieën, de beste ontwikkelaars en de beste managementteams", zegt Walter Scott, CEO van GFI Software. "Hierdoor kunnen we ons huidige productaanbod uitbreiden en de best mogelijke service verlenen aan onze klanten. We waren erg onder de indruk van de hoge kwaliteit en vernieuwende technologie binnen de VIPRE-productlijn van Sunbelt en zagen direct een sterke synergie tussen de twee bedrijven. We hebben een groeiend en financieel gezond bedrijf overgenomen dat goed past binnen de strategische visie van GFI Software en aansluit op onze producten en de groeiende business."

"Sunbelt's technologie wordt ondersteund door een betrouwbaar klantenserviceteam en daar hechten wij veel waarde aan", vervolgt Scott. "We zien deze investering in Sunbelt en de VIPRE-technologie als een kans om onze afzetmarkt te vergroten, de software via ons internationale partnerkanaal te verspreiden en tegelijkertijd te bouwen aan onze positie op de consumentenmarkt. Deze overname heeft bovendien een positieve werking op de MKB-markt."

"De technologie van beide organisaties sluiten goed op elkaar aan en ik kan me geen betere combinatie voorstellen", zegt Alex Eckelberry, CEO van Sunbelt Software. "GFI Software en Sunbelt zijn geworteld in dezelfde business, met gelijke markten en een toegewijde klantenservicedienst."