Ingezonden persbericht


Persbericht
13 juli 2010, IJsseldelta

Schatten (be)zoeken in de IJsseldelta

Ontdek de IJsseldelta met de Stripwandeling, de nieuwe Kamper Puzzel en de Schatkist en Schatkaart

Ga deze zomer op pad met de Kamper Stripwandeling, ga heerlijk puzzelen bij de jachthaven of op de camping of (be)zoek de schatten van de IJsseldelta op een heel speciale manier: met de Schatkaart en Schatkist, die gevuld is met allerlei handige gadgets om de IJsseldelta te ontdekken.
De Stripwandeling voor kinderen
Loop samen met Kim, Eddy & Luc door de kleine steegjes van Kampen met de Stripwandeling. Deze unieke stadswandeling voor kinderen geeft een deel van de bijzondere geschiedenis van Kampen weer. Deze speciale stadswandeling voor kinderen is uniek in Nederland. Het is een stadswandeling in de vorm van een stripboekje waarbij Kim, Eddy & Luc leuke weetjes vertellen over de Hanzestad Kampen. Op een originele manier leren de kinderen meer over de geschiedenis van Kampen. Wie weet bijvoorbeeld hoe de Cellebroederspoort aan zijn naam is gekomen en hoeveel blaadjes bladgoud er gebruikt zijn voor de stadsbrug? Wie benieuwd is naar de antwoorden kan de Stripwandeling kopen bij de VVV/ANWB Kampen, Oudestraat 151, voor maar 1,95.

Kamper Puzzel en stripboek
Beleef de avonturen van Kim & Eddy: Een gebeurtenis uit een ver verleden brengt in het heden de hoofden op hol. Kim en Eddy raken bij toeval verwikkeld in een speurtocht waarbij veel op het spel staat. Niet alleen wordt er gezocht naar goud, er moet ook nog een oude rekening vereffend worden. Tegen het decor van de fraaie stad Kampen ontvouwt zich een spannende avontuur waarin het Goud van Kampen een grote rol speelt. Dit bijzondere avontuur kan nu ook in puzzelvorm worden gemaakt van maar liefst 1000 stukjes. Te koop bij VVV/ANWB Kampen.
Met de Schatkist op pad
Een loeppotje, een zakje met edelsteentjes en allerlei andere handige gadgets helpen de kinderen om op speelse en educatieve wijze de IJsseldelta te ontdekken. De opdrachten op de gouden munten vertellen hoe de gadgets gebruikt kunnen worden. Laat de kinderen kennismaken met de echte frisse polderlucht of laat ze de natuur eens van dichterbij bekijken. Op de Schatkaart is weergegeven welke plaatsen en bijzondere plekken er te vinden zijn in de IJsseldelta. Bezoek bijvoorbeeld het Kampereiland en kijk uit over het Zwarte Meer. De Schatkaart geeft ook mooie uitkijkpunten aan die de IJsseldelta op haar mooist laten zien. De Schatkist en Schatkaart zijn te koop voor maar 3,95 in plaats van 5,90 bij de VVV winkels in Kampen, Zwolle, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

Kijk ook in de webwinkel van www.vvvijsseldelta.nl voor andere leuke (kinder)producten.



Ingezonden persbericht