Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe - Bromfietser aangetroffen met koperen kabel          |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 12 juli op de Prinses Julianalaan in Epe een 35-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangetroffen met in zijn bezit een stuk koperen stroomkabel, dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De kabel is door de politie in beslag genomen.


De politie hield de bromfietser om middernacht staande op de bovengenoemde locatie voor een controle. De man kon geen geldig identiteitsbewijs tonen en bleek rond te rijden op een onverzekerde bromfiets. Voor beide feiten kreeg de bromfietser een boete.


Ook had hij een stuk (koperen) kabel bij zich, waarvoor hij geen logische verklaring had.


Aan de kabel zat een teerachtige substantie. De politie heeft het vermoeden dat de kabel van diefstal afkomstig is en vraagt de eventuele eigenaar om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

|     |Doornspijk - Gereedschap gestolen bij auto-inbraken       |

Bij een tweetal bedrijfsauto's die geparkeerd stonden op de Veldweg en op een parkeerplaats tussen de Veldweg en Mantelsweg in Doornspijk, is in de nacht van zondag op maandag 12 juli ingebroken. Uit beide auto's is divers gereedschap gestolen.


De inbraken werden 's ochtends ontdekt en gemeld. Bij alle twee de auto's waren er ramen geforceerd om in de auto's te komen. Er werd onder andere tuingereedschap, boormachines en een laserapparaat weggenomen. Een deel van de buit is teruggevonden in de nabije omgeving. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt getuigen die iets gehoord en/of gezien hebben, dat met de inbraken in verband kan worden gebracht, contact met haar op te nemen via 0900-8844.

|     |'t Harde - inbraken bij bloemenwinkels                    |

Bij twee bloemenwinkels aan het Centrum in 't Harde is in de nacht van maandag op dinsdag 13 juli ingebroken. Het is nog onduidelijk of er ook daadwerkelijk iets is weggenomen.


De inbraken werden even na drie uur gemeld. Een getuige was wakker geworden van glasgerinkel en alarmeerde direct de politie. Toen deze niet veel later ter plaatse arriveerde, bleken de deuren van twee bloemenwinkels te zijn geforceerd. De politie heeft de panden met hulp van een politiehond doorzocht. Helaas werden er geen daders meer aangetroffen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --