Ingezonden persbericht


Rijswijk, 13 juli 2010

Toto: WK voetbal 2010 goed voor 50% meer inleg

Toto heeft tijdens het WK voetbal 2010 50% meer omzet geboekt ten opzichte van het WK voetbal 2006. Wat hier voornamelijk aan bijgedragen heeft, zijn de prestaties van het Nederlands elftal en de productverbetering van Toto. Vanaf begin juni heeft Toto de quoteringen (winstfactor) verhoogd. Hierdoor wint een Totospeler een hoger geldbedrag bij een juiste voorspelling.

De meest populaire wedstrijd bij Toto was het finaleduel Nederland-Spanje. Bijna een kwart van de Totospelers voorspelde voor deze wedstrijd de uitslag 2-1. Op een goede tweede plaats stond Uruguay-Nederland en op de derde plaats Nederland-Brazilië.

Naast Nederland zijn vooral Duitsland en Argentinië populaire landen geweest om op in te zetten voor de vele Totospelers. De wedstrijden Duitsland-Servië, Argentinië-Duitsland, Argentinië-Nigeria en Duitsland-Australië waren het meest populair.

Een opvallende wedstrijd tijdens het WK voetbal 2010 was Portugal-Noord-Korea. Dit duel eindigde met 7-0. Van de Totospelers voorspelde 0,1% deze uitslag goed en verdiende daarmee 50 keer de inleg.

Iedereen wint met Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.




Ingezonden persbericht