Ingezonden persbericht


Persbericht

Kenniscentrum Werk en Vervoer

13 juli 2010

-----

Kenniscentrum Werk en Vervoer zeer te spreken over cao-afspraken:

"Heineken Group neemt arbeidsmobiliteit serieus"

Het Kenniscentrum Werk en Vervoer is zeer te spreken over afspraken over bevordering van arbeidsmobiliteit, zoals die in de cao voor de Heineken Group (de internationale poot van het concern) zijn gemaakt.

Als voorbereiding op het cao-overleg is onder de werknemers van de Heineken Group een quickscan (enquête) uitgevoerd door het Kenniscentrum Werk en Vervoer, daaruit is gebleken dat werknemers arbeidsmobiliteit een belangrijk thema vinden.

Anja Dijkman, van het Kenniscentrum Werk en Vervoer, waarin CNV, FNV en MHP zijn vertegenwoordigd:"De CAO-onderhandelaars hebben de uitkomsten van de scan serieus opgepakt. Werknemers vinden de mogelijkheid van zeggenschap over arbeidstijden en de mogelijkheid om thuis te werken erg belangrijk."

Bijkomstig effect, dat hiermee wordt bijgedragen aan filebestrijding - en daarmee dus de vermindering van CO2-uitstoot - is daarmee mooi meegenomen.

Dijkman: "Verder wordt de huidige reiskostenregeling onder de loep genomen. En er wordt onderzocht of er alternatieve reismogelijkheden kunnen worden aangeboden, bijvoorbeeld de mogelijkheid van een eigen Heineken-fietsenstalling op station Amsterdam.