Gemeente Heerhugowaard


Karavaan reist op 14 juli naar Heerhugowaard

Van 3 t/m 21 juli reist de karavaan van 18 straattheateracts en 9 theatermakers over de 126 kilometerlange Westfriese Omringdijk. Op woensdag 14 juli doet de karavaan Heerhugowaard aan. Van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur is er op het Stadsplein weer van alles te zien en beleven.

Karavaan begint haar tocht over de dijk met straattheater in Hoogkarspel. De route vervolgt zich langs Enkhuizen, Nibbixwoud, Heerhugowaard, Castricum, Bovenkarspel, Wieringerwaard en Warmenhuizen. Het festivalhart strijkt vier dagen lang met straat- én locatietheater neer in Hoorn, Alkmaar en Schagen. Op donderdagavond 8 juli opent Karavaan op de Westerdijk in Hoorn met het Groot Karavaan Blaasorkest.

Straattheater komt er aan!
Straten en pleinen vullen zich tijdens Karavaan met geuren, kleuren en muziek. Karavaan brengt de allerbeste (inter-)nationale straattheateracts op 14 juli 2010 naar het Stadsplein in Heerhugowaard. Van de nostalgische miniconcerten in het Meesleeptheater van Mama Roux tot de intieme ontmoeting onder de metershoge rode jurk van Victorine Pasman. Geniet van de fototentoonstelling de Westfriese Kermisborrel van Eddy Bosland die meereist met het straattheater. Laat je samen met je familie en vrienden verassen en kom kijken!

Van 14.00 â 17.00 en 19.00 â 21.00 uur zullen de volgende acts in Heerhugowaard te zien zijn:

dOKtr Z
In een tragikomische sfeer vol verrassing, humor en verwondering maken we kennis met de merkwaardige wereld van dOKtr Z. Pete Sweet â Meet Pete Sweet
Innemende onemanshow.
Tragic â Simpelweg
Drie levensgenieters bouwen al springend, rennend en gooiend met stoelen en tafels aan het leven.
Stichting DaaD â La Cuisine Macabre
Laat je meenemen naar de tijd van rondreizende marskramers, troubadours, alchemisten en circussen met hun bizarre attracties. Victorine Pasman â Under het Skirt
Een torenhoge dame lokt je onder haar rok.
Odd Enjinears â Hufter Bukh
Houd uw oren gespitst, uw dochters binnen en uw mondkapje bij de hand: hier is Hufter Bukh!
Mama Roux - Meesleeptheater
Van het concert des levens krijgt niemand een program. Powerboat - Midjet Sjoelen
Word jij de Karavaan Midgetsjoel Kampioen?

Voor de lekkere trek tijdens deze dag kun je Luikse wafels komen proeven bij de Wafelbus. En wat dacht je van een ijsje uit de Karavaanijsbus van Klaas Schaft?

Zin in meer?
Reizend theaterfestival Karavaan brengt locatievoorstellingen op plekken aan de dijk die alle zintuigen prikkelen. Laat je meevoeren naar de polder in Ursem en geniet van Een Paard door Mijzen2010. Schuif in het weidse landschap aan tafel bij de Ronde Tafel van de PeerGrouP. Of bouw mee op een stuk bouwgrond in Zwaag met het Gezelchap in Verkassen II. Kom kijken in polders, op pleinen en onder pannendeksels.

Het complete programma is te vinden op www.karavaan.nl.