Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 7 juli 2010

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens Zomermarkten

Door: afdeling Beheer Openbare Ruimte

Op de woensdagen 14, 21 en 28 juli en 4 en 11 augustus worden in Lunteren de jaarlijkse zomermarkten georganiseerd.

De markten zijn in de Dorpsstraat in Lunteren. In het voetgangersgedeelte en in het gedeelte tussen de Postweg en Molenpol.

In verband met deze zomermarkten is de Dorpsstraat op de aangegeven locaties en data afgesloten van 11.00 uur tot 22.00 uur.

Om de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de hulpdiensten zo goed mogelijk te waarborgen treffen we tijdens de markten een aantal verkeersmaatregelen. Zo worden er in een aantal straten rondom het braderiegebied parkeer- en stopverboden ingesteld. Ook worden er verkeersregelaars ingezet die zorgen voor een goede begeleiding.

Door de afsluiting van de Dorpsstraat wordt bij eventuele calamiteiten door de hulpdiensten gebruik gemaakt van hun alternatieve route. Dit betekent dat u op deze route die onder andere loopt via de Hertenlaan, Troelstrastraat en Thorbeckestraat, vaker een hulpverleningsvoertuig kunt aantreffen dan u gewend bent. De eerder genoemde parkeer- en stopverboden zijn vooral van belang om de doorgang voor de hulpverleners op deze route zo optimaal mogelijk te houden.

Omdat het parkeerterrein aan de Molenparkweg tijdens de markten niet bereikbaar is via het Nieuwe Erf wordt tijdens de markten de verkeerssituatie in de Oranjestraat gewijzigd. Tijdens de markten kunt u niet alleen via de Oranjestraat naar het parkeerterrein, maar kunt u ook via de Oranjestraat het terrein verlaten.

Na afloop van de markten komen alle tijdelijke maatregelen te vervallen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. IJzerman van de afdeling Vergunningen en Handhaving, (0318) 68 06 84. Voor vragen over de uitvoering van de verschillende verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met mevrouw L. Theunissen, coördinerend medewerker verkeersvoorzieningen, (0318) 68 04 68.