Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Woensdag 14 juli: betonstort Damplein in Leidschendam

Betonstort
Op woensdag 14 juli staat een betonstort op de bouwlocatie Damplein gepland. Dan wordt het tweede deel van de beganegrondvloer gestort, die in vier fases wordt aangelegd. De werkzaamheden beginnen om 6.00 uur en eindigen rond 13.00 uur. Automobilisten vanaf de Damlaan worden tijdens de werkzaamheden via de Zaagmolenstraat omgeleid. Het verkeer vanuit Leidschendam-Zuid ondervindt geen hinder. Bij ongunstige weer kan tot 24 uur vóór de stort worden besloten tot uitstel.

Voortgang bouwplan Damplein
Het bouwplan Damplein nadert de voltooiing van de parkeergarage. Het lukt helaas niet om dit nog vóór de bouwvakvakantie te doen. Daardoor kan het trekken van de damwanden niet in de bouwvakvakantie maar pas daarna plaatsvinden. Het trekken van de damwanden is één van de meest ingrijpende werkzaamheden voor de directe omgeving. Nu vaststaat dat deze werkzaamheden niet in de relatief rustige zomerperiode kunnen worden gedaan, is met de opdrachtgever en aannemer gezocht naar een methode die de overlast in tijd aanmerkelijk verkort. Dit is gevonden in het werken met twee stellingen in plaats van met maar één. Dit levert weliswaar meer geluidbelasting op, maar verkort de overlastperiode aanzienlijk. Omwonenden zullen hierover te zijner tijd nog worden geïnformeerd.

Informatiepunt Damlounge
In de Damlounge, het informatiepunt van Leidschendam Centrum, kunt u terecht voor actuele informatie over de centrumontwikkelingen. Een maquette geeft een indruk van de plannen voor het Damcentrum. De Damlounge is geopend van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. De Damlounge is tijdens de openingstijden te bezoeken aan de Damlaan 40A en te bereiken op telefoonnummer (070) 300 9311. U kunt ook een e-mail sturen naar info@leidschendamcentrum.nl. Actuele informatie staat op www.leidschendamcentrum.nl.