Gemeente Roermond

Schoonmaakactie op baanvak IJzeren Rijn in Roermond

ProRail en de Gemeente Roermond gaan op woensdag 14 en donderdag 15 juli afval ruimen op het baanvak van de IJzeren Rijn tussen het station en de wijk Kitskensberg/Heide. Dat gebeurt met behulp van een mobiele kraan die over het spoor rijdt. Op het baanvak wordt regelmatig illegaal afval gedumpt. Om dit tegen te gaan is ProRail vorig jaar gestart met het plaatsen van vandalismebestendige hekwerken ter hoogte van de Prinses Marijkestraat tot aan de Prins Bernhardtstraat, de Zandbergstraat, Pierre Massystraat en achter de woningen van de Antillenstraat. Begin dit jaar is er nog eens 700 meter hekwerk geplaatst.

Tussen de gemeente en ProRail zijn afspraken gemaakt over het onderhoud, toezicht en beveiliging van het niet in gebruik zijnde tracé. In samenwerking met de gemeente en de aanwonenden wordt het baanvak regelmatig gemaaid en opgeruimd. Bovendien houdt de gemeente scherp toezicht op dumpingen en ander verboden gebruik van het buiten bedrijf gestelde spoorwegtracé.

De maatregelen zijn niet gericht op een mogelijke (her)ingebruikname van de IJzeren Rijn. ProRail en de gemeente willen alleen dat het tracé er weer ordentelijk uitziet. De bewoners wordt daarom verzocht onrechtmatig gebruik en/of vervuiling direct te melden via de servicelijn van de gemeente (0475-359252) zodat de dader(s) kan/kunnen worden achterhaald.

Eerste publicatiedatum: 12-07-2010 Bijgewerkt: 12-07-2010