Deelgemeente Charlois Rotterdam

Stad als Muze: zoektocht naar hedendaags erfgoed

Het Historisch Museum Rotterdam is op zoek naar bewoners die over het leven in Rotterdam willen vertellen. Om de verhalen van zoveel mogelijk verschillende Rotterdammers te horen gaat een urban curator de stad in.

Het museum wordt zo onderdeel van verschillende netwerken, doet mee aan het lokale leven en verzamelt met de bewoners het hedendaags erfgoed. Het onderzoek begint op wijkniveau en sluit aan bij een passend thema uit de buurt. In vier jaar tijd komen Rotterdam Zuid, Noord, Oost en West aan bod. De eerste samenwerkingspartner in het Stad als Muze project worden De Vrouwen van de Velden.

De Veldenbuurt in Zuidwijk staat de komende jaren in het teken van een grondige herstructurering. Om de grote veranderingen die dit met zich meebrengt het hoofd te bieden, heeft een groep vrouwelijke bewoners zich verenigd onder de naam Vrouwen van de Velden. Ze hebben een breed netwerk, zetten zich actief in voor hun buurt en proberen zo de leefbaarheid te vergroten. De verrichtingen en activiteiten van het Stad als Muze wijkteam zijn te volgen op de speciale website www.stadalsmuze.nl

Stad als Muze wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting DOEN, Dienst Kunst en Cultuur van de Gemeente Rotterdam, de Mondriaan Stichting en Pact op Zuid.