Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wandel- en fietsroutes in IJsselmonde

Haal het gratis boekje vandaag nog!

Gebruik de zomervakantie om uw deelgemeente beter te leren kennen. Trek erop uit met de fiets of wandelend en zie dat uw woonomgeving meer te bieden heeft dat u wellicht denkt. De komende weken beloven lekker weer en het is nog gezond ook om wandelend of fietsend de boel te verkennen.

In samenwerking met Pact op Zuid geeft de deelgemeente IJsselmonde een wandel- en fietsboekje uit onder de titel Veelzijdig IJsselmonde. In dit boekje staan 9 wandel- en fietsroutes door de deelgemeente IJsselmonde, ieder met een eigen thema. Veelzijdig IJsselmonde leidt u door de vier wijken Oud-IJsselmonde, Beverwaard, Lombardijen en Groot IJsselmonde en toont u de verschillende gezichten van de deelgemeente. Historie van IJsselmonde voert u langs zon beetje de gehele geschiedenis van IJsselmonde. Langs plekken die zichtbaar getuigen van een rijke historie en langs plekken waar verbeeldingskracht en aanvullend beeldmateriaal de kennis van het verleden moeten doen herleven.

De dijken van IJsselmonde.
Wie het cultureel erfgoed van IJsselmonde wil behouden, kan maar met één onderwerp beginnen: de dijken. Zonder die oer-Hollandse uitvinding zou niemand nu nog van IJsselmonde gehoord hebben. Deze tocht leidt u over die dijken.

Kunst in de buitenruimte.
In de deelgemeente IJsselmonde vindt u op een groot aantal plaatsen kunst op straat. Deze fietsroute voert langs tweeënveertig kunstwerken in de buitenruimte. U kunt natuurlijk ook van de kaart gebruiken maken en telkens wandelend een aantal kunstwerken gaan bekijken die bij elkaar in de buurt staan.

Oud en Nieuw IJsselmonde langs de Maas.
Langs de Maas liggen de oudste en de nieuwste buurten van de deelgemeente. Kijk maar eens goed hoe we de ruimte aan het water vroeger en tegenwoordig invulden.

Cultureel Erfgoed IJsselmonde.
De deelgemeente IJsselmonde telt een aantal panden met een monumentale status. Deze fietstocht leidt langs veertig van deze panden. We beginnen en eindigen in Oud IJsselmonde. U kunt natuurlijk ook van de kaart gebruiken maken en telkens wandelend een aantal monumentale panden gaan bekijken die bij elkaar in de buurt staan.

Rondje hart van IJsselmonde.
Het Nieuwe Hart van IJsselmonde is volop in ontwikkeling. Wandel of fiets rond en snuif de bouwactiviteiten op. Groen, groener, groenst. Deze tocht voert door de wijk Lombardijen. In dit deel van de deelgemeente verandert er de komende jaren veel. Op verschillende plekken worden woningen gesloopt en nieuwe woningen gebouwd en het Spinozapark krijgt een grote opknapbeurt.

Verrassingstocht over het Eiland Van Brienenoord. Het mooiste stukje natuur van IJsselmonde ligt bij het drukste stuk van Rotterdam. Of liever gezegd ónder het drukste stuk. Want terwijl duizenden auto's dagelijks over de Van Brienenoordbrug razen, ligt onder die brug het Eiland Van Brienenoord: een oase omspoeld door de Maas. Zeker een wandeling waard.

Boekje
U kunt de wandel- en fietsgids gratis afhalen bij de informatiebalie van de deelgemeente IJsselmonde aan de Groene tuin 317. De wandel- en fietsroutes kunt u ook uitprinten. Ook met uw smartphone of pda kunt u op stap gaan en de routes daarop gebruiken om de weg te vinden met de informatie erbij www.wandelenfietsroutesijsselmonde.mobi

We wensen u veel wandel- en fietsplezier met de routes door uw deelgemeente.