Politie Drenthe

Woensdag 14 juli 2010

Provincie Drenthe, 14-07-2010

Aanhouding bezit harddrugs

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag een 31-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw werd met haar auto aan de Statenweg aan de kant gezet voor een controle. Haar auto bleek niet verzekerd te zijn. De vrouw wilde niet meewerken en begon zich te verweren tegen een agent. De vrouw is hierop aangehouden. Zij bleek enkele XCT tabletten en een aantal grammen cocaïne bij zich te dragen. De vrouw is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De harddrugs is in beslag genomen.

Man steelt fiets

ASSEN De politie heeft dinsdagmorgen een 43-jarige man uit Leiden aangehouden. Getuigen zagen dat de man zich verdacht gedroeg bij een fietsenstalling op het Stationsplein en alarmeerde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen wilde de man weglopen met een fiets aan de hand, welke gestolen bleek te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie assisteert bij ongeval

LANGELO Dinsdagmiddag heeft er op de Hoofdweg een ongeval plaats gevonden. Een 46-jarige automobilist uit Roden reed over de Hoofdweg komende uit de richting van Roden. In de bocht nabij het Langeloërdiep kwam de man door nog onbekende reden op de linkerweghelft terecht waardoor de tegemoetkomende 44-jarige automobiliste uit Langelo tegen hem botste. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. De vrouw en een 16-jarige inzittend meisje zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Groningen. Beide autos zijn total loss verklaard. De weg was enige tijd volledig afgesloten.

Aanhouding huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 33-jarige man uit Assen aangehouden. De man zou zijn vrouw hebben bedreigd met een mes en haar keel dicht hebben geknepen. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Beschonken automobilist aangehouden

BUINEN De politie heeft dinsdagavond een 68-jarige automobilist uit Buinerveen aangehouden. Getuigen zagen de man al slingerend over de weg rijden waarna hij op haar na een boom miste. De man uit Buinerveen had hierop zijn auto stilgezet. Een getuige heeft vervolgens de sleutels van de auto overgenomen en de politie heeft gealarmeerd. De beschonken man kon hierop worden aangehouden. Een ademanalyse bleek niet te lukken. Er is een bloedproef van de man genomen. De man heeft in een rijverbod van enkele uren gekregen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding auto-inbraak

ASSEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen hoorden rond middernacht een doffe klap aan de Paul Krugerstraat. Er bleek een auto te zijn opengebroken. Op aanwijzigen van een getuige kon de man op de Stationstraat worden aangehouden. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. De vermoedelijke buit is later in een tuin bij een woning aan de Stationstraat gevonden. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Aanhoudingen baldadigheid en vernieling

SCHIPBORG In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee jongemannen van 17 jaar en één van 19 jaar, allen uit Schipborg, aangehouden. De jongemannen hadden tuinmeubelen uit verschillende tuinen aan de Kibbelakkers weggenomen en versleept naar het kruispunt Kibbelakkers met de Kopakkers. Enkele tuinmeubelen waren vernield. Op aanwijzig van enkele getuigen konden de jongemannen worden aangehouden in een woning aan de Langakkers. Zij zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boerderij brand volledig uit

DWINGELOO Dinsdagmorgen is een woonboerderij aan de Lhee volledig uitgebrand. Omstreeks 05.30 uur zag een getuige dat het brandde in de nok van de boerderij. Hierop is de 50-jarige bewoner gewekt en zijn de hulpdiensten gealarmeerd. De boerderij met rieten dak is volledig uitgebrand. Er zal onderzoek plaats vinden naar de oorzaak van de brand.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.