Gemeente Kampen

Grote uitslaande brand in Buitenwacht Kampen

14-07-2010 02:52
Even voor middernacht is er een grote brand uitgebroken in zalencomplex De Buitenwacht in Kampen. De hulpdiensten zijn direct met groot materieel uitgerukt. Het brandweerkorps van Kampen krijgt assisentie van korpsen uit de wijde regio (in totaal ca. 100 brandweerlieden). De brand gaat gepaard met enorme rookontwikkeling. Om die reden zijn de bewoners van het naastgelegen appartementencomplex en enkele woningen in de directe omgeving geëvacueerd. Voor zover bekend zijn er geen gewonden of andere slachtoffers gevallen.

De bewoners die geëvacueerd zijn worden grotendeels opgevangen bij familie of vrienden. Vier mensen zijn tijdelijk door de gemeente opgevangen in sporthal De Reeve. In totaal zijn ca. 30 personen geëvacueerd.

De brandweer verwacht dat het blussen van de brand nog de hele nacht in beslag neemt. Ook worden er door de brandweer metingen verricht op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Het is nog niet bekend of deze zijn vrijgekomen. Uit voorzorg wordt publiek op afstand gehouden en buurtbewoners zijn geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

De politie heeft de Zwolseweg en de Stadsbrug tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |