Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 14-7-2010 9:39:10

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie dinsdagavond 13 juli drie Arnhemmers aangehouden na een vechtpartij. De drie, 24, 44 en 48 jaar oud, worden ervan verdacht een 48-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Daarbij zou onder meer een steigerpijp zijn gebruikt.

Het slachtoffer riep rond kwart voor tien de hulp in van de politie toen een ruzie met de drie Arnhemmers kennelijk uit de hand was gelopen. Volgens het slachtoffer zou hij zijn geslagen met een steigerpijp. Het slachtoffer had zich daarbij naar eigen zeggen willen verweren met een hockeystick. Die werd hem echter afhandig gemaakt waarna hij ook daarmee klappen zou hebben gekregen. Het slachtoffer bleek diverse verwondingen te hebben opgelopen. In een woning in de buurt troffen agenten de drie Arnhemmers aan die werden aangehouden. De jongste bleek de zoon van het slachtoffer, de andere twee waren bekenden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding tot de ruzie is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. (077384)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse (81) breekt heup bij val

Publicatiedatum: 14-7-2010 9:37:21

ARNHEM - Een 81-jarige vrouw uit Arnhem heeft dinsdagmiddag 13 juli vermoedelijk een gebroken heup opgelopen na een val op de Middachtensingel in haar woonplaats. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw was volgens getuigen gevallen doordat ze kennelijk hevig schrok van een auto, die rond kwart voor één de kruising met de Lange Wal op reed. Het slachtoffer wilde op dat moment net de kruising oversteken. Doordat de automobilist krachtig remde wist hij een aanrijding te voorkomen maar de Arnhemse viel zonder dat de auto haar had geraakt. De automobilist reed overigens door zonder zich bekend te maken.
(077181)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen opgepakt op verdenking heling

Publicatiedatum: 14-7-2010 9:36:35

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de vroege ochtenduren van woensdag 14 juli twee mannen aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Op beelden van bewakingscamera's in de Arnhemse binnenstad was rond kwart voor vijf te zien dat er op de Ketelstraat kennelijk een fiets werd verkocht. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij een 21-jarige Arnhemmer en een 25-jarige man uit Venlo. Op de beelden was eerder te zien dat de Venlonaar de koop deed, terwijl de Arnhemmer de fiets met zich mee voerde. Het slot van de fiets bleek te zijn opengebroken. Beide mannen werden vervolgens aangehouden voor verder onderzoek. De fiets is in beslag genomen. (077443)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs bromfietser ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 14-7-2010 9:35:41

ARNHEM - De politie heeft dinsdagavond 13 juli in Arnhem het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige bromfietser uit die stad. Agenten zagen de man even voor middernacht samen met een passagier zonder helm rijden over het Willemsplein. Bovendien viel op dat de bestuurder door rood licht reed en over de busbaan reed. De agenten lieten de man stoppen om hem voor de verkeersovertredingen te beboeten. Bij het aanspreken roken ze alcohol, waarop de Arnhemmer meemoest voor een ademonderzoek. Dat lukte echter niet waarop er bloed werd afgenomen voor een bloedproef. In afwachting op de uitslag daarvan werd het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd.
(077399)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 14-7-2010 9:35:06

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie dinsdag 13 juli een man aangehouden na een melding van winkeldiefstal in de stad. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat betrapten beveiligers een 41-jarige Wageninger die een shirt zou hebben gepakt. De man zou vervolgens de buit in een speciaal geprepareerde tas hebben gedaan om het diefstalalarm te omzeilen. De Wageninger werd buiten de zaak in de kraag gepakt en aan de politie overgedragen.
(077297)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---