Rechtbank 's-Hertogenbosch


Hof veroordeelt Eindhovenaar alsnog voor verkrachting uit 1995

âs-Hertogenbosch, 14 juli 2010 â Het gerechtshof âs-Hertogenbosch heeft een 46-jarige Eindhovenaar veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor een verkrachting uit 1995. De man stond in hoger beroep terecht voor het binnendringen in vier Eindhovense studentenpanden. De man zou daarbij hebben geroepen dat hij van de politie was of bij een arrestatieteam hoorde.

Op 2 april 2008 sprak de rechtbank âs-Hertogenbosch de man nog vrij van alle ten laste gelegde feiten. Eén van de redenen voor deze vrijspraak was dat er geen DNA-materiaal van de man was aangetroffen. Het openbaar ministerie ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Tijdens de behandeling van de zaak in hoger beroep bleek uit nieuw onderzoek dat er alsnog DNA uit sperma van de man was gevonden op de badjas die het slachtoffer droeg tijdens de verkrachting in 1995. Ook een tegenonderzoek, op verzoek van de verdediging, bevestigde dat het inderdaad ging om DNA van de 46-jarige verdachte.

Het gerechtshof heeft de man op grond van het DNA-bewijs veroordeeld voor deze verkrachting in 1995. Volgens het openbaar ministerie heeft de man in twee gevallen de bewoonster verkracht. Van deze en de andere zaken werd de man vrijgesproken, omdat daarvoor volgens het gerechtshof niet genoeg bewijs was.

LJ Nummer

BN1015

Zie het origineel
Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 14 juli 2010 Naar boven