Politie Groningen

woensdag 14 juli 2010

PROVINCIE GRONINGEN, 14-07-2010

Aanhoudingen voor drugsbezit en -handel

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag bij een woning aan de Billitonstraat in Groningen zeven verdachten aangehouden voor bezit van danwel handel in harddrugs. Naar aanleiding van een anonieme tip hield de politie de bewuste woning in de gaten. In eerste instantie werden twee personen aangehouden, die kort in de woning waren geweest. Beiden waren in het bezit van een aantal bolletjes harddrugs. Daarop is de politie de woning binnen gegaan. In de woning zijn nog vier verdachten aangehouden, allen in het bezit van harddrugs. De harddrugs is in beslag genomen. Daarnaast is ook een aantal goederen in beslag genomen, met name koperen artikelen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Op het moment dat de politie in de woning aanwezig was, meldde zich een 27-jarige Stadjer bij het huis. Hij had 30 gram harddrugs, een weegschaal en een geldbedrag op zak. Ook hij is aangehouden en de goederen zijn in beslag genomen. Deze man wordt verdacht van handel in drugs. Drie verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek, de andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gewond na val in glas

KOLHAM Een 65-jarige man uit Kolham is dinsdagmiddag gewond geraakt bij werkzaamheden in zijn tuin. Op enig moment kwam de man ten val en belandde in glas. Een diepe snee in zijn bovenarm was het gevolg. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Man gewond bij bedrijfsongeval

DELFZIJL Een 33-jarige man uit Delfzijl is dinsdagochtend zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was achter een heftruck aan het werk. Op enig moment reed de heftruckchauffeur het voertuig achteruit, maar zag daarbij de man over het hoofd. De heftruck reed over het been van de man. Het slachtoffer is met een verbrijzeld been naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in de Oosterparkwijk een 27-jarige man aangehouden. De man had in zijn woning ruzie gekregen met zijn vriendin. Na een woordenwisseling pakte hij zijn 24-jarige vriendin vast. Ook vernielde hij enkele goederen in het huis. Daarna ging de man er vandoor. Hij kon verderop worden aangehouden. De Stadjer is na verhoor heengezonden. Voor zowel de verdachte als het slachtoffer wordt een hulpverleningstraject bij huiselijk geweld opgestart. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist moet boetes betalen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht in de Finsestraat in Delfzijl een 20-jarige automobilist betrapt die nog diverse boetes open had staan. De inwoner van Bad Nieuweschans werd langs de kant gezet tijdens een verkeerscontrole. In totaal had hij bijna 850 euro openstaan bij het CJIB. Nadat de man het bedrag had betaald mocht hij zijn weg vervolgen.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN Een 36-jarige snorfietser uit Muntendam is dinsdagnacht aangehouden op de Gotenburgweg in Groningen. De man was van zijn tweewieler afgevallen en weigerde hulp van ambulancemedewerkers. Agenten roken een sterke alcohollucht. Uit de alcoholtest bleek dat de Muntendammer te diep in het glaasje had gekeken. In zijn bloed zat bijna 1,6 promille alcohol. De snorfietser was in mei ook al aangehouden voor rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar mishandeling

OUDE PEKELA De politie doet onderzoek naar een mishandeling waarbij maandagnacht twee mannen gewond zijn geraakt. Een getuige belde in de nacht van maandag op dinsdag de hulpdiensten nadat ze in de Johan de Wittstraat een 24-jarige inwoner van Oude Pekela en een 20-jarige man uit Veendam op straat zag liggen. Het duo moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Beiden konden in de loop van dinsdag naar huis. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en heeft diverse verklaringen opgenomen om zo een beeld te krijgen van wat er die nacht heeft plaatsgevonden.

Onderzoek naar auto-inbraken

BEDUM Onbekenden hebben vorige week in Bedum in zeker zeven autos ingebroken. De inbraken vonden plaats in de nachten tussen dinsdag en donderdag. De dief of dieven hadden het voorzien op waardevolle spullen. In een aantal gevallen werd niets uit de auto weggenomen, maar was er wel forse schade aan de auto. Mensen die meer informatie hebben over de auto-inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 13 juli op diverse plaatsen op snelheid.

* Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 736, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 4304, aantal overtredingen: 525, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Op de Rijksstraatweg in Haren zijn bij een verkeerscontrole de volgende bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel (2x), handheld bellen (3x), geen rijbewijs kunnen tonen (1x), scherp uitstekende delen (1x).