Belgische Federale Overheid


Belgische Ontwikkelingssamenwerking lanceert nieuwe identiteit

Datum: 14 juli 2010

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking heeft grondig gesleuteld aan een nieuwe identiteit. Ze opteerde resoluut voor een nieuwe, gebruiksvriendelijke website én 2 nieuwe logo's. Een voor de Directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD) en een voor het Belgisch ontwikkelingsagentschap BTC (Belgische Technische Coöperatie).

Website

De DGD heeft een nieuwe website gelanceerd. Deze kan je raadplegen op www.dg-d.be in het Nederlands, Frans en Engels. De nieuwe website maakt deel uit van de website van Buitenlandse Zaken, die eveneens werd vernieuwd. De site van de DGD onderscheidt zich door een eigen karakter, kleur (groen) en inhoud.

De nieuwe website is gebruiksvriendelijker dan de vorige, grafisch aantrekkelijker en bevat meer thematische dossiers en rubrieken. Nieuws wordt meer in de verf gezet. De informatie over subsidies, ngo's, sensibilisering, partners, cijfers, evaluatie, etc. is er nog steeds te raadplegen.

Logo's

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking heeft ook twee nieuwe logo's: een voor de Directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD) en een voor het Belgisch ontwikkelingsagentschap BTC (Belgische Technische Coöperatie).

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Het logo van de DGD is vrij eenvoudig en verwijst naar de betrokkenheid van de overheid. Het toont het nieuwe elan van de Belgische overheid, samen met haar ontwikkelingsagentschap BTC en andere partners in binnen- en buitenland. Het logo van de BTC symboliseert partnerschap en internationale solidariteit. Haar slagzin luidt voortaan "Building a fair world".

Logo BTC/CTB

Identiteit

De nieuwe identiteit kadert in het streven van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking om 0,7% van haar Bruto Nationaal Inkomen aan ontwikkelingshulp te besteden en om meer efficiënte en kwaliteitsvolle hulp te leveren. Armoede en ongelijkheid bestrijden blijft onze prioriteit.

www.dg-d.be
www.btcctb.org
www.diplomatie.belgium.be