Politie Haaglanden

Persberichten 14 juli

Haaglanden, 14-07-2010

Inbreker aangehouden

Den Haag Nadat een alerte bewoner van de Loosduinsekade woensdag 14 juli omstreeks 04.20 uur de politie belde omdat hij glas hoorde rinkelen, hielden agenten in de Viljoenstraat een 17-jarige Hagenaar aan. De verdachte gooide omstreeks 04.20 uur een steen door de ruit van een winkel aan de Loosduinsekade nam tientallen pakjes sigaretten mee. Vervolgens ging hij er op een bromfiets vandoor. Na een korte achtervolging wist de politie de verdachte aan te houden. De bromfiets waarop hij reed, bleek eerder deze week te zijn gestolen. De Hagenaar is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Aangifte doen werkt: gestolen fiets terug

Den Haag Het was een lid van de oudercommissie opgevallen dat bij een school aan de Zweeloostraat al langere tijd een onbekende fiets stond gestald. Omdat hij er van overtuigd was dat de fiets niet van een scholier of docent was, informeerde hij dinsdag 13 juli de politie. Die constateerde dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De politie adviseert om altijd aangifte te doen wanneer uw fiets gestolen is. Het is daarom belangrijk dat u het merk, type en framenummer van uw fiets noteert. Dit vergemakkelijkt de opsporing als uw fiets is gestolen. Beter nog is om diefstal te voorkomen. Stal u fiets als het kan in een bewaakte fietsenstalling en gebruik goedgekeurde sloten.

Verkeersovertredingen

Den Haag Een 24-jarige man kreeg woensdag 14 juli de politie achter zich aan toen hij met hoge snelheid door de stad reed en rode verkeerslichten negeerde. Op de Diamanthorst is de man om 02.23 uur staande gehouden. Tijdens de controle van zijn papieren bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was en dat hij nog enkele onbetaalde boetes had. Ook bleek de man onder invloed van alcohol want bij de controle blies hij 455 ugl. Hiervoor kreeg hij een nieuw proces-verbaal. De man moest mee naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs en verzekering

Westland Tijdens een verkeerscontrole op dinsdag 13 juli om 12.25 uur op de Wippolderlaan in Wateringen, controleerden agenten een bestuurder van een auto. Tijdens de controle bleek deze 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn auto te besturen zonder dat hij in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tevens bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. De man was al acht maal eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Hij kreeg nu wederom een proces-verbaal.

Doorgereden na aanrijding

Rijswijk Op dinsdag 13 juli omstreeks 16.40 reed de bestuurder van een auto op de Geestbrugweg een voetganger aan. De voetganger, een man, kwam hierdoor ten val. De voetganger raakte kennelijk niet gewond: hij stond na de val weer op en wandelde weg. De bestuurder van de auto reed daarom ook weg, maar meldde het incident op het politiebureau. De bestuurder hoopt alsnog in contact te kunnen komen met deze voetganger. Bent of kent u de voetganger, neemt u dan contact op met de politie in Rijswijk via nummer 0900-8844.

Heling en belediging

Delft - Op de Burgwal zag een politieagent dinsdag 13 juli twee jongens op damesfietsen rijden; het tweetal had daarbij verdacht veel oog voor de gestalde fietsen. De politieagent vertrouwde het niet en besloot de jongens en hun fietsen te controleren. Beide fietsen bleken gestolen te zijn. De jongens, van 12 en 17 jaar uit Delft, werden hierop aangehouden. Ze kregen echter steun van een grote groep jongeren. Een 20-jarige Delftenaar uit die groep vond het nodig de agent de ergste ziektes toe te wensen. Hierop werd ook hij aangehouden. Het drietal werd ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding

Zoetermeer Op de Oostweg botsten dinsdag 13 juli rond 13.45 uur twee autos op elkaar. De autos stonden achter elkaar, rechts voorgesorteerd om de Australiëweg op te gaan. Door onbekende oorzaak botste de bestuurder van de achterste auto (een 47-jarige Zoetermeerder) op zijn voorganger. Hoewel de botsing niet zo hard was, had de bestuurder van de voorste auto, een eveneens 47-jarige Zoetermeerder, pijn in zijn gezicht en arm. Hierop werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen mishandelingen gezocht
Zoetermeer - Drie slachtoffers (Zoetermeerders van 25 en 29 jaar en een 19-jarige jongen uit Beilen) meldden in de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli bij de politie dat zij door een onbekende jongen mishandeld waren in het Stadshart. In twee gevallen had hij geprobeerd het slachtoffer te beroven van persoonlijke spullen. De drie incidenten vonden plaats tussen 01.00 uur en 02.50 uur.
Omstreeks 03.00 uur hielden agenten op het Fonteinbos een 16-jarige Amsterdammer aan voor openbare dronkenschap. Op het bureau bleek dat het signalement van deze jongen sterk overeen kwam met dat van degene die in het Stadshart de mishandelingen had gepleegd. Hierop werd hij met toestemming van de officier van justitie ook voor dit feit aangehouden. Bij spiegelconfrontatie met de slachtoffers, herkenden zij de jongen als degene die hen mishandeld had. De jongen zit nog vast voor verhoor.
De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoekt de zaak en sluit niet uit dat (eerder die nacht) mogelijk meer mensen in het Stadshart met de Amsterdammer te maken hebben gehad. Ook komt zij graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van (één van) de mishandelingen in het Stadshart, maandag 12 juli tussen 01.00 uur en 02.50 uur. Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M.