Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 14-07-2010

Werknemer door het lint

IJSSELSTEIN Een werknemer kreeg op dinsdag 13 juli te horen dat hij was ontslagen en ging vervolgens door het lint.

Rond 17.15 uur kreeg de politie de melding dat een ex-werknemer bij een bedrijf in de buurt van de Baronieweg helemaal uit zijn dak zou zijn gegaan. Hij zou daarbij geweld hebben gebruikt.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met een 48-jarige leidinggevende van het bedrijf. Hij verklaarde dat hij zojuist een gesprek met een 38-jarige werknemer uit IJsselstein had gehad, waarbij de werknemer werd verteld dat zijn contract niet werd verlengd. Daarbij was de IJsselsteiner door het lint gegaan. Hij bedreigde de leidinggevende en een andere collega met de dood, vernielde spullen in het kantoor en viel de 48-jarige man met een glasscherf aan. Die wist de steken te ontwijken, maar liep uiteindelijk wel een kleine snijwond aan zijn been op.

Agenten hielden de 38-jarige verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten. De 48-jarige man deed aangifte.

Foto gelijkt niet

NIEUWEGEIN Agenten vertrouwden op dinsdag 13 juli niet dat een winkeldievegge de juiste naam had opgegeven. Zij kregen gelijk.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw bij een winkel aan de Veldwade op diefstal was betrapt en stampij zou maken. Agenten gingen ter plaatse. De vrouw had een kinderwagen met daarin een baby bij zich, met de kinderwagen had zij meerdere rollen behang gestolen. De vrouw gaf op 20 jaar oud te zijn en uit Ede te komen. De agenten brachten haar en de baby over naar het politiebureau.

Bij onderzoek bleek de vrouw in het geheel niet te lijken op de foto die bij de opgegeven naam in het politiesysteem stond. De verdachte bleek wel op een foto te lijken met een zelfde achternaam, maar andere voornaam en geboortedatum. Hiermee geconfronteerd gaf de verdachte toe een valse naam te hebben opgegeven. Zij bleek 22 jaar oud te zijn en uit Nieuwegein te komen. Zij bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld. De baby, een jongetje van nog geen één jaar oud, is overgedragen aan de zorg van zijn vader. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor de winkeldiefstal en voor het opgeven van een valse naam.

Jongeman bedreigd

HOUTEN Een jongeman werd op dinsdagavond 13 juli door een man beledigd en bedreigd.

Rond 18.15 uur liep een 20-jarige jongeman uit Utrecht over het station in Houten. Hij zag dat hem een man tegemoet kwam, die hem in het verleden om onbekende reden een keer had uitgescholden. De Utrechter had zich daar toen niets van aangetrokken.

De man liep nu op de jongeman af en liep kennelijk opzettelijk tegen hem op, waarna de man hem uitschold. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de man een mes toonde en verbaal dreigde de jongeman neer te steken. De jongeman liep daarop weg en belde 1-1-2.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 55-jarige man uit Houten, aan. Hij bleek twee messen bij zich te hebben. Die zijn in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De Utrechter deed aangifte van bedreiging.