Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 14-07-2010

Verkeerstwist

WOERDEN Een verkeerstwist tussen twee automobilisten liep op dinsdagavond 13 juli uit de hand. Beiden deden aangifte tegen elkaar.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat twee automobilisten het met elkaar aan de stok hadden gekregen en dat één van hen op de Meulmansweg stond. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de automobilist, een 19-jarige jongeman uit Woerden. Hij verklaarde dat hij rond 19.50 uur rustig over de Leidsestraatweg reed en dat daar een auto vlak achter hem reed. Hij reed de Westdam op, waar de andere automobilist hem over de stoep inhaalde.

Op de Meulmansweg stopten de beide automobilisten naast elkaar, waarna een woordenwisseling ontstond. Vervolgens stapten beiden uit, waarbij enig duw- en trekwerk tussen de mannen ontstond. Een passant kwam tussenbeide en haalde de mannen uit elkaar. Toen de passant echter weg was gelopen, liepen de gemoederen weer tussen de mannen op, waarbij de 19-jarige jongeman door de man met een metalen strip werd geslagen. Weer kwam de passant tussenbeide, waarna de man in zijn auto stapte en ervandoor ging.

De 19-jarige jongeman liep drie lichte verwondingen aan zijn zij op en deed aangifte van mishandeling. Agenten gingen naar de woning van de andere automobilist, een 30-jarige man uit Woerden, en hielden hem aan. Hij deed aangifte tegen de 19-jarige jongeman. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld.

Gasdrukpistolen

WOERDEN Agenten hielden op dinsdagmiddag 13 juli twee jongens aan omdat zij gasdrukpistolen bij zich hadden.

Rond 13.15 uur zagen agenten een bromscooter met daarop twee jongens over de Waardsebaan rijden. Het viel de agenten op dat de jongens meerdere malen nadrukkelijk achterom keken, kennelijk om te zien of de agenten nog achter hen reden. Daarom besloten de agenten de scooter en jongens te controleren. Tijdens de controle haalde de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Woerden, zijn rijbewijs onder zijn buddyseat vandaan. Daarbij zagen de agenten dat daar een doosje onder lag. Desgevraagd gaf de 16-jarige jongen aan dat daar iets illegaals in zat, naar zijn zeggen een balletjespistool.

De agenten bekeken het doosje en troffen daar twee gasdrukpistolen, gaspatronen en stalen kogeltjes (balletjes) aan. Daarop hielden de agenten de 16-jarige jongen en zijn passagier, een 15-jarige plaatsgenoot, aan. Tevens namen zij de wapens en munitie in beslag. Beide jongens zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zwembadverbod

MIJDRECHT Zes jongens kregen op dinsdag 13 juli een zwembadverbod omdat zij zich in het zwembad hadden misdragen.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op de Ontspanningsweg personeelsleden van het zwembad zouden bedreigen. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een groepje van zes jongens en twee personeelsleden van het zwembad aan. De personeelsleden verklaarden dat de jongens zich in het zwembad hadden misdragen en dat zij vervolgens werden verzocht het zwembad te verlaten. Daarbij hadden de jongens een grote mond gegeven en waren zij door meerdere zwembadmedewerkers het terrein afgezet. Zij bleven daar echter ook verbaal agressief, waarop de politie was gewaarschuwd.

De manager van het zwembad gaf de zes jongens, 16/17 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, een zwembadverbod voor een half jaar.