Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.25 uur

Utrecht, 14-07-2010

Overlast

UTRECHT Agenten bekeurden in de vroege ochtend van woensdag 14 juli meerdere verdachten voor het veroorzaken van overlast.

Naar aanleiding van klachten van overlast van bewoners van de Breedstadbuurt/Asch van Wijckskade hield de politie daar rond 04.15 uur een controle. Daarbij hielden agenten drie verdachten aan en schreven in totaal achttien bekeuringen uit: vijftien voor hinderlijke gedrag/veroorzaken van overlast, één voor het opgeven van een valse naam en twee voor het zich niet kunnen identificeren.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 14 juli een man aan omdat hij bij een pand probeerde in te breken.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Oudegracht bij een pand aan het inbreken was. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. De verdachte bleek al te zijn gevlucht. Bij onderzoek in de omgeving zagen agenten de verdachte, een 22-jarige jongeman uit Utrecht, op de Vrouwjuttenstraat lopen en hielden hem aan. Op de Oudegracht zaten er inderdaad breeksporen op het betreffende pand. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Cameratoezicht nekt scooterdieven

UTRECHT Twee jongens werden op dinsdagavond 13 juli door cameratoezicht betrapt bij een poging een scooter te stelen.

Rond 23.45 uur zag een medewerker van de Politiemeldkamer via cameratoezicht dat twee jongens op het Smakkelaarsveld probeerden een scooter te stelen. De verdachten waren zelf een andere scooter gekomen. Kennelijk lukte de diefstal niet en de verdachten gingen er op hun scooter vandoor.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten zagen de scooter met de verdachten bij de Sijpesteintunnel stilstaan, waar de verdachten kennelijk bezig waren hun kentekenplaat te wisselen. Bij het zien van de politie vluchtte één van hen te voet. Hij werd na een achtervolging op het Jaarbeursplein aangehouden. De andere verdachte wilde met de scooter ervandoor gaan, maar een agent wist dat te voorkomen en hield hem aan. De scooter waarop de verdachten reden, bleek van diefstal afkomstig te zijn en is in beslag genomen. Beide verdachten, jongens van 17 jaar uit Utrecht en Woerden, zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.