Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-07-2010

Politie ontdekt hennepkwekerij; 37-jarige bewoner aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in de Van Alkemadestraat een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten kwamen rond 14.45 uur aan de deur, omdat er vanuit de buurt al diverse klachten over stankoverlast waren gedaan. In eerste instantie werd gedacht dat er in een andere woning in de straat een kwekerij was gevestigd, maar dat bleek niet zo te zijn. In de woning van een 37-jarige Tilburger werden 84 potten met de restanten van net afgeknipte hennepplanten gevonden. In een andere ruimte lag zich circa negen kilo natte henneptoppen. De hennep is in beslag genomen en wordt, samen met de kweekapparatuur, vernietigd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee Tilburgse knapen opgepakt wegens fietsendiefstal

TILBURG: Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Tilburg zijn dinsdagmiddag kort na 15.30 uur aangehouden wegens fietsendiefstal. En getuige had gezien hoe ze kort daarvoor op de Oude Markt een fiets hadden gestolen en toen het tweetal weer in de buurt was, konden surveillerende agenten de twee knapen eenvoudig inrekenen. De fiets was van een familie uit Lichtenvoorde die op vakantie in de regio Tilburg is. De politie onderzoekt of de twee verdachten ook nog betrokken zijn bij andere recente fietsendiefstallen.

Politie arresteert 17-jarige bromfietser na dollemansrit in
Tilburg-Zuid

TILBURG: Een 17-jarige jongen uit Tilburg is dinsdagavond rond 22.15 uur aangehouden op de Van Hessen Kasselstraat. De jongen werd vanaf een speeltuintje aan de Wattstraat achtervolgd door een motoragent en een agent in een politieauto. De knul reed op zijn bromfiets zonder helm en pleegde diverse verkeersovertredingen. Op enig moment raakte de agent in de auto de jongen uit het zicht. Plotseling dook hij weer op en reed vanaf een parkeerplaats tegen de voorzijde van de politiewagen. Vervolgens kwam de Tilburger ten val. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kan diverse bekeuringen tegemoet zien.

Dronken Tilburgse automobilist rijdt ruim twintig jaar zonder rijbewijs

BERKEL-ENSCHOT: Surveillerende agenten hebben woensdagmorgen rond 01.30 uur een 51-jarige automobilist aangehouden wegens dronken rijden. Dat gebeurde bij een controle in de St. Jorisstraat. De man blies 665 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Daarbij kwam nog dat de Tilburger geen geldig rijbewijs had. Dat was in december 1988 ongeldig verklaard, nadat hij ook betrapt was op dronken rijden. Kennelijk had de man niet de moeite genomen zijn rijbewijs opnieuw te halen en reed hij al die jaren zonder rijbewijs.

Tilburger (31) verdacht van stalking en bedreiging ex-vriendin

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen een 31-jarige Tilburger van zijn bed in zijn woning in De Reeshof gelicht. Hij wordt verdacht van stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin. Na het verbreken van de problematische en gewelddadige relatie medio 2009 zou de man de 28-jarige vrouw regelmatig telefonisch gestalkt hebben. Begin juli gaf hij tijdens een telefoontje aan dat hij haar wil vermoorden, aldus zijn ex-vriendin. De man is ingesloten op het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-07-2010 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |