Gemeente Heeze-Leende


Brand Strabrechtse Heide geblust

Donderdagmiddag 8 juli was de brandweer klaar met de zware klus op de Strabrechtse Heide. Alle brandweerauto's zijn vertrokken uit het gebied. Staatsbosbeheer draagt vanaf nu zorg voor de 24 uurs surveillance op de Strabrechtse Heide.

Gebied nog niet toegankelijk
De gemeente Heeze-Leende heeft besloten om het gebied dat niet toegankelijk is voor bezoekers te verkleinen (zie noodverordening en kaart). Dit betekent dat een deel van de heide weer toegankelijk is. Een deel van waar de natuurramp zich heeft afgespeeld blijft afgesloten voor publiek. Dit is voor uw eigen veiligheid. Het is er gevaarlijk omdat er veel stof en roet aanwezig is. Daarnaast zijn bomen door brand zodanig beschadigd dat ze makkelijk kunnen omvallen. Ook zijn veel bomen losgetrokken door de zware militaire voertuigen die de brandweer hebben ondersteund bij hun bluswerkzaamheden. Bovendien gaat Staatsbosbeheer werkzaamheden uitvoeren in het gebied. Deze werkzaamheden, het vele stof, de roet en de beschadigde bomen kunnen uw gezondheid ernstig schaden.

Dus denk aan uw eigen veiligheid!

De gemeente begrijpt dat burgers interesse hebben om het verbrande gebied te bezichtigen. Daarom heeft de gemeente komende week overleg met Staatsbosbeheer om te bespreken of we een route door het verbrande gebied kunnen vrijmaken om burgers de gelegenheid te geven om het gebied te bezichtigen.