Studenten willen groot deel colleges via webcam volgen

14/07/2010 11:52

Studentennet B.V.

Bijna de helft van de studenten, 46 procent, denkt dat een deel van de colleges wel vervangen kan worden door live streaming via een webcam. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten.net naar het internetgebruik onder studenten. Een kwart tot de helft van de colleges zou volgens hen wel vanuit huis te volgen zijn in plaats van in de collegezaal.

Het merendeel van de studenten is dagelijks meer dan vijf uur online. Ruim een kwart van de studenten brengt er twee uur voor de studie door (28,5 procent), dertig procent van de studenten zit privé zelfs meer dan drie uur achter pc of laptop. 11 procent van de studenten brengt voor zijn of haar studie meer dan drie uur online door.

Meer dan de helft van de studenten internet via een ADSL-lijn (53 procent), 36 procent via de kabel en zeven studenten (2 procent) internetten nog via een ISDN/telefoonlijn.

Social media

Het populairste sociale netwerk is nog altijd Hyves (80 procent heeft hier een account), gevolgd door Facebook (68 procent) en YouTube (60 procent). Twitter en LinkedIn volgen beide met 30 procent. Op NuJij zijn de minste studenten te vinden (1,1 procent).

Gadgets

Iets meer dan de helft van de respondenten (54 procent) is in het bezit van een laptop. Dertien procent werkt op een mini-notebook (netbook). Op het gebied van gadgets is de iPhone nog steeds het meest populair (17,3 procent). De Blackberry volgt met 15,4 procent. Samsung en HTC staan op een gedeelte derde plaats met 14,6 procent. Nokia lijkt aan populariteit te verliezen, 12 procent van de studenten is in het bezit van een smartphone van het Finse merk. Drie studenten waren tijdens het invullen van de enqu(ee)te al in het bezit van een iPad.

Internetonderzoek

Doel van de enqu(ee)te was inzicht te krijgen in het gebruik van internet onder studenten, op welke sociale netwerken ze te vinden zijn en wat hun voorkeur voor een internetprovider bepaalt. 438 studenten namen deel aan het onderzoek.


- einde persbericht -

Over Studenten.net

Studenten.net is sinds 1998 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 287.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van achttien bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.





http://www.studenten.net