Gemeente Bernheze


Veiligheidsmonitor Bernheze

De Veiligheidsmonitor is een grootschalig onderzoek naar de gevoelens van (on)veiligheid bij de bevolking. Eind 2009 is er in de verschillende kernen van Bernheze de Veiligheidsmonitor gehouden. Mogelijk bent u hiervoor ook benaderd en heeft u hieraan deelgenomen.

Uit de resultaten van de Veiligheidsmonitor blijkt onder andere dat het beeld van de leefbaarheid en de veiligheid van district Maasland (gemeente Oss, Maasdonk, Lith en Bernheze) nagenoeg gelijk is aan het gemiddelde beeld in de regio Brabant-Noord.
Bernheze toont zich binnen het district Maasland als een relatief `goede' gemeente; de scores wijken vaak in positieve zin af van de gemiddelde scores. U voelt zich in uw eigen buurt veiliger en u ervaart minder overlast dan gemiddeld in district Maasland. Ook is de kwaliteit van de openbare ruimte in Bernheze beter dan in het district.

Toch scoort Bernheze qua veiligheid niet overal beter. Een negatieve uitzondering vormen de woninginbraken. Er wordt in Bernheze iets meer aangifte gedaan van inbraak in woningen dan gemiddeld in het district Maasland. De inwoners van Bernheze zijn ook iets minder positief over de aandacht van de gemeente voor het verbeteren van de leefbaarheid en de veiligheid in hun buurt.

De komende periode gaan wij met de resultaten van de Veiligheidsmonitor aan de slag. Deze worden gebruikt voor het ontwikkelen van het nieuwe meerjarige Integraal Veiligheidsbeleid.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35