Gemeente Bernheze



Bernheze blijft startersleningen verstrekken

Hoewel de bijdrage van het rijk vervalt, blijft de gemeente Bernheze startersleningen verstrekken. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat een eigen huis ook voor starters mogelijk is.

Starters op de woningmarkt die een bestaande of nieuwbouwwoning kopen tot EUR 200.000,- kunnen in aanmerking komen voor een starterslening. Zij krijgen daarmee een financieel steuntje in de rug. Het ministerie van Vrom droeg tot voor kort 50% aan deze lening bij. Vanaf mei 2010 stopt deze landelijke bijdrage. Toch wil de gemeente doorgaan met het verstrekken van startersleningen.

Vrom-pot leeg
De gemeente betaalt vanaf eind mei 2010 de starterleningen uit haar eigen budget. Het ministerie van Vrom heeft geen budget meer omdat in de eerste helft van 2010 het aantal aanvragen voor een starterslening sterk is toegenomen. De verwachting is dat deze pot voorlopig niet wordt aangevuld.

Bijdrage provincie
De gemeente wil de starter een extra stimulans geven om een huis te kopen. Zij wordt daarbij ondersteund door een subsidieregeling van de provincie Noord-Brabant, die een extra investe-ring doet om de woningbouw op peil te houden. Dit is onderdeel van het provinciale beleid voor de aanpak van de kredietcrisis. Dat betekent dat de gemeente tot 1 oktober 2010 25% van de lening uit het provinciale fonds kan financieren.

Opnieuw bekijken
Na 1 oktober 2010 moet waarschijnlijk opnieuw bekeken worden of en op welke manier de gemeente de startersleningen kan voortzetten.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35