Gemeente Lingewaal


Verplaatsing eerste bedrijven De Oven gestart

Veiligheid Asperen zal nog dit jaar verbeteren

Â
Afgelopen donderdag 8 juli 2010 is het hoogste punt bereikt van nieuwbouw van bedrijfspanden voor firma Brouwer op Zeiving Noord.

Wethouder Van Sambeek heeft samen met Marcel Brouwer een vlag op het hoogste punt gezet van 2.500 m2 aan bedrijfspanden. In de bedrijfspanden komen onder andere bedrijven die nu gevestigd zijn op de Oven. Het gaat dan met name om bedrijven die verkeersaantrekkende werking hebben. Door verplaatsing van de bedrijven wordt de leefbaarheid en veiligheid in de kern van Asperen vergroot. Het college van burgemeester en wethouders bekijkt de komende maanden de mogelijkheid om verdere herstructurering van De Oven versneld op te pakken. Hierbij wordt ook gekeken naar verandering van bestemmingen.

Â

Verkeersbesluit vervalt

In november vorig jaar heeft het college besloten om de toegangsweg naar bedrijventerrein âDe Ovenâ voor zes maanden in de nachtelijke uren af te sluiten voor vrachtwagens. Dit besluit is destijds genomen om de overlast die door omwonenden werd ondervonden vanwege vrachtwagens die in de avond en nacht naar en van het bedrijventerrein gingen. Er is met opzet gekozen voor een tijdelijk verkeersbesluit. Door verplaatsing van verkeersaantrekkende bedrijven zou de situatie namelijk veranderen. Nu binnenkort verkeersaantrekkende bedrijven worden verplaatst en er geen overlastmeldingen meer zijn, is er geen reden meer om de afsluiting van âDe Ovenâ voor vrachtwagens te handhaven. De borden worden daarom binnenkort verwijderd.

Â