Gemeente Kaag en Braassem

Vanaf 2011 jaarlijks nationaal Regenboog zeilevenement op âHollandse Plassenâ
Zeilevenement

Met ingang van 2011 worden jaarlijks terugkerende nationale zeilevenementen met Regenbogen georganiseerd. De gemeente Nieuwkoop heeft het initiatief genomen, samen met de gemeenten Aalsmeer, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Ronde Venen, Teylingen, Wijdemeren en waarschijnlijk nog een aantal andere gemeenten. De tocht gaat over het Braassemermeer, de Kager-, Westeinder-, Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen: gezamenlijk de âHollandse Plassenâ.

Gedurende vijf achtereenvolgende dagen gaan maximaal 15 schepen uit de âRegenboogklasseâ het namens de provincie, een gemeente, dorp, stad of regio uit de betrokken provincies tegen elkaar opnemen. Voorzitter regionaal overleg Hollandse Plassen Jan Uit Den Boogaard is enthousiast. Jan Uit den Boogaard liet gisteren tijdens één van de wedstrijden in de Kaagweek weten welke deelnemers zich al hebben opgegeven voor de week van 29 juni tot en met 3 juli 2011. Minimaal tien gemeenten uit het Hollandse Plassengebied gaan het al in een Regenboog tegen elkaar opnemen. De gemeenten Aalsmeer, Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Lisse, Nieuwkoop, Ronde Venen en Teylingen hebben toegezegd evenals het Groene Hart Bureau voor Toerisme en de Kamer van Koophandel Rijnland. Voorts zijn er gesprekken gaande met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Uitgeest, Voorschoten, Zoetermeer en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Het zeilevenement in het watersportgebied in ons Groene Hart zou qua bekendheid moeten kunnen uitgroeien tot een evenement als het Skûtsjesilen in Friesland. Naast de zeilwedstrijden organiseren de betrokken gemeenten, samen met hun ondernemersverenigingen lokaal extra activiteiten om een feest aan te richten rond dit treffen. Dus ook in Kaag en Braassem!

Â