RTL Group

Veelbelovende start voor RTL 4-show 'Hollands Got Talent'

Een veelbelovende start voor de RTL 4-show 'Holland's Got Talent' dat gisteravond van start ging. De wereldwijd succesvolle talentenjacht trapt het nieuwe televisieseizoen, dat sinds gisteravond een jaar lang in het teken van het thema Talent staat, af met gemiddeld 1 miljoen kijkers (6+) en een zenderaandeel van 29,2 % in haar coredoelgroep: Boodschappers 20-49 jaar. Het programma eindigt daarmee op de vierde plek in de Dag Top 25. RTL 4 kwam de avond uit op een zenderaandeel 21,6%.

"Dit is absoluut een mooie start om de vrijdagavond van het nieuwe televisieseizoen mee te beginnen aldus Erland Galjaard, Programma Directeur RTL 4. De kijker omarmt RTL 4 al langer in het weekend door herkenbare en onderscheidende programma's voor het hele gezin, zoals 'Ushi', 'Ik Hou Van Holland', 'TV Kantine' en 'Wat Vindt Nederland?'. Met de gevarieerde talentenshow 'Holland's Got Talent' hebben we op de vrijdag wederom een sterk format weten neer te zetten en de kijker beloont dat met mooie cijfers. Daar zijn we heel trots op. De vrijdagavond van RTL 4 heeft de kijker dan ook nog veel te bieden komend jaar met o.a. het nieuwe format 'The Voice' en het ijzersterke 'X Factor'".

Uitzending: Hollands Got Talent, elke vrijdag om 20.30 uur bij RTL 4.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters tel. 035 6718971, eva.peters@rtl.nl.