Watersportverbond - KNWV

Schmitter en het Sonar-team azen morgen op goud

dinsdag 13 juli 2010

Vandaag kon er op het WK Gehandicaptenzeilen in Medembik (Delta Lloyd IFDS Worlds 2010) gelukkig weer gezeild worden, nadat de wedstrijden gisteren allemaal afgelast waren door de slechte weersvoorspellingen. Helaas konden er maar twee van de drie geplande races gezeild worden - maar wel met ideale zeilomstandigheden.

Thierry Schmitter - foto Sander van der Borch 2.4mR
Bij een wisselende zuid-west tot westenwind, 2-3 Bft. en veel zon ging in de eerste race bij de 2.4mR Thierry Schmitter (NED 12; foto rechts) als eerste rond de in-de-windse ton. Helaas wist hij die positie niet vast te houden. Bij het ronden van de een-na-laatste boei viel een gat waar Damien Sequin (FRA 13) dankbaar gebruik van maakte. Damien werd eerste, op de voet gevolgd door Bruce Miller (CAN 39), Thierry eindigde als derde.

De overige Nederlanders, Andre Rademaker (NED11) en Barend Kol (NED1) eindigden op een zevende respectievelijk tiende plaats in die race.

Heiko Kroger gaat in het tussenklassement aan de leiding in de 2.4mR met 22 punten, Megan Pascoe staat twee met 24 punten en Thierry Schmitter derde met totaal met 30 punten. Kol staat achtste en André Rademaker staat momenteel twaalfde.

SKUD18
Het wedstrijdveld van SKUD18 bood weer een vrolijke aanblik met hun gennakers in alle kleuren van de regenboog. De eerste race van Alexandra Rickham en Niki Birrel (GBR 45) was goed voor een eerste plek. Ook in de tweede race hadden ze duidelijk de gouden koers te pakken. Vanuit een vierde positie wisten ze de gateboei vlak voor de finish als eerste te ronden door een perfecte tactische manoeuvre. Hierdoor leiden zij nu met 8 punten het klassement.

Scott Whitman en Julia Dorset (USA 5) zetten alles op alles om Rickham en Birrel in te halen, wat vandaag resulteerde in twee tweede
plekken. Zij staan tweede met een totaal van 11 punten. Daniel Fitzgibbon en Rachael Cox (AUS 47) maken het voorlopige podium compleet met 18 punten. Zij startten in de tweede race weliswaar te vroeg, maar desondanks wisten zij na een herstel toch als derde te eindigen.

Hessels, Rossen en Van de Veen - foto Sander van der Borch Sonar Ook in de Sonar leidt Duitsland, met de hete adem van Nederland in de nek. Eén overall staat nu het team van Jens Kroker (GER 11) met 19 punten. Het Nederlandse Sonar-team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen (NED 688; foto links) heeft zich spectaculair weten op te werken naar de tweede plaats met 21 punten. Team Dror Cohen (ISR 3) vaart constant en staat nu overall op de derde plek.

Morgen staan race 8 en 9 op het programma. Alle lijstaanvoerders staan dicht bij elkaar dus het blijft spannend tot het eind. Hou
www.watersportverbond.nl in de gaten of kijk
op www.twitter.com/topzeilen voor het laatste nieuws over eventuele Nederlandse wereldkampioenen! Op www.topzeilen.tv is een laatste video-update geplaatst van het Delta Lloyd IFDS WK 2010. Daar zal ook morgen een videoverslag verschijnen van de slotdag van dit WK in Medemblik.

Foto's Sander van der Borch