Medisch Spectrum Twente


TAXIPOINTS VOOR REGIOTAXIPASHOUDERS IN MEDISCH SPECTRUM TWENTE EN ZIEKENHUISGROEP TWENTE

14 juli 2010

Vanaf vandaag beschikken Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuisgroep Twente over een Taxipoint. Hiermee kunnen Regiotaxipashouders eenvoudig en snel een rit naar huis aanvragen met Regiotaxi Twente. Voor deze ritten geldt een verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten.

De meeste ritten van en naar de ziekenhuizen in Twente worden aangevraagd door patiënten/bezoekers die in het bezit zijn van een Regiotaxipas. Op initiatief van Medisch Spectrum Twente is in drie gebouwen van dit ziekenhuis een Taxipoint geplaatst. Vervolgens is op initiatief van de gemeente Almelo een Taxipoint geplaatst op de locatie Almelo van Ziekenhuisgroep Twente. Als laatste is er één geplaatst op de locatie Hengelo van dit ziekenhuis. Vandaag zijn alle 5 Taxipoints officieel in gebruik genomen. De Taxipoints staan in de centrale hal van de gebouwen van Medisch Spectrum Twente aan de Haaksbergerstraat en het Ariënsplein in Enschede en de Prins Bernhardstraat in Oldenzaal en de beide locaties van Ziekenhuisgroep Twente aan de Zilvermeeuw in Almelo en aan de Geerdinksweg in Hengelo.

Eenvoudig rit aanvragen

Om vanuit het ziekenhuis weer naar huis te kunnen, moesten passagiers tot vandaag


·

óf de terugrit gelijktijdig met de heenrit aanvragen, waarbij zij het risico liepen dat de Regiotaxi zonder hen wegreed omdat hun afspraak of bezoek uitliep en zij niet op tijd klaar stonden,


·

óf men kon de terugrit pas aanvragen als het bezoek of de afspraak was afgelopen, wat vaak extra lange wachttijden opleverde.

Hierbij werd vaak aan de receptie van het ziekenhuis gevraagd om de Regiocentrale te bellen voor het reserveren van de rit.

Voor Regiotaxipashouders is dat niet meer nodig! Met het doorhalen van de Regiotaxipas door de kaartlezer van de Taxipoint kan eenvoudig en snel een rit naar huis worden aangevraagd. De computer in de zuil herkent de pas en daarmee het huisadres. Via een telefoonlijn worden de gegevens doorgestuurd naar de Regiocentrale die alle ritten coördineert. De Regiocentrale boekt de rit. Op het scherm boven de zuil wordt aangegeven dat de rit is geregistreerd.

De Taxipoints zijn mogelijk gemaakt door een gezamenlijke initiatief van Regio Twente, het Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente en de Twentse gemeenten. Het plaatsen van de vijf Taxipoints ondersteunt en verbetert de servicegerichtheid voor de patiënten en bezoekers van de beide ziekenhuizen en van de gebruikers van Regiotaxi Twente, door beter aan te sluiten bij de behoefte van de reizigers.

De Regiotaxi rijdt nu altijd naar de goede locatie en bij elke Taxipoint is een wachtruimte ingericht waar de chauffeur van de Regiotaxi zich meldt en waar de Regiotaxipashouder kan wachten. Hierdoor lopen zij elkaar niet meer mis. En door de verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten hoeft men niet meer zo lang te wachten op de komst van de Regiotaxi.

Voor degene die hulp nodig heeft bij het aanvragen van een rit via de Taxipoint staat in de eerste week een gastvrouw van Connexxion ter beschikking. Daarna kan men hiervoor een medewerker van de ziekenhuizen vragen.