Winkel Den Bosch organiseert succesvolle scootmobiel veiligheidsdag

14/07/2010 13:05

Welzorg Nederland B.V.

Speciaal voor mensen met een scootmobiel in Den Bosch vond er woensdag 6 juli in de Welzorg winkel in Den Bosch een rijvaardigheidstraining plaats. Een rijvaardigheidstraining bestaat uit een uitgebreide verkeerstheorieles, behendigheidsoefeningen op een speciaal parcours en tips over het onderhoud en gebruik van het middel.

Goed voorbereid en veilig op weg

Meer dan vijftig deelnemers hadden zich aangemeld om de cursus bij te wonen aan de Rietveldenweg 51 in Den Bosch. Na een korte introductiefilm werd gestart met een theorietraining over hoe de verkeersregels met verstand en inzicht voor eigen veiligheid moeten worden toegepast. Na het theoretische gedeelte werd er samen met Welzorg-rijvaardigheidstrainers op het mobiele scootmobielparcour geoefend. Naast deze training was er een Welzorg-monteur aanwezig die de scootmobielen grondig nakeek en kleine reparaties uitvoerde. Schoonenberg Hoorcomfort was aanwezig met de hoorbus. Na afloop ontvingen de deelnemers een deelnamecertificaat en een goodie bag waarmee zij goed voorbereid en veilig op weg kunnen!

Jeroen van der Wal, formulemanager mobiliteit binnen Welzorg, over de rijvaardigheidstrainingen:

"Welzorg heeft de veiligheid van haar klanten al jaren hoog in het vaandel staan. Rijvaardigheidstrainingen voor scootmobielberijders worden door Welzorg regelmatig op verschillende locaties in Nederland verzorgd. Doel van deze dagen is de veiligheid van de berijders te vergroten door het opfrissen van de verkeersregels, gecombineerd met een oefening en instructie met betrekking tot de beheersing van de scootmobiel."

Reactie van de deelnemers

"Een uitstekend initiatief! Dit mogen ze van mij elk jaar organiseren. Zeker als ik een tijdje minder ben weggeweest met mijn scootmobiel merk ik toch dat het echt weer even wennen is in het verkeer".

"Een goed georganiseerde dag. Na de praktijkoefening heb ik mijn scooter na laten kijken terwijl ik zelf mijn gehoor kon laten testen. Dat noem ik nou een geslaagde dag".