PimTim genomineerd voor de Innovation Award 2010

14/07/2010 13:09

Pimtim B.V.

Persbericht juli 2010

PimTim is genomineerd voor de Innovation Award 2010. Sinds 2007 worden de Innovation Awards jaarlijks georganiseerd met het doel een overzicht te creëren van de Media, Communication & High Tech industrie en daarin de best presterende innovatieve concepten te onderscheiden. Met het uitreiken van de Innovation Awards wil Accenture de bedrijven in deze sector de erkenning geven die zij verdienen. Daarnaast wil Accenture inzicht verschaffen in het innovatieve karakter van de bedrijven werkzaam in deze industrie.

PimTim.com geeft iedereen, die een grafisch ontwerp (logo, huisstijl, webdesign, t-shirt ontwerp, of grafische illustratie) nodig heeft, de mogelijkheid om gebruik te maken van grafisch ontwerp talent uit de hele wereld. PimTim is een "crowdsourcing" platform dat de traditionele manier van zaken doen in de grafische industrie op stelten zet. Dit doet PimTim door grafische ontwerpers uit de hele wereld en opdrachtgevers die een ontwerp nodig hebben, bij elkaar te brengen. Met meer dan 150 opdrachten en met meer dan 1100 grafisch ontwerpers, uit heel de wereld, is PimTim in een jaar tijd gegroeid tot één van de grootste online ontwerpbureau's van Nederland.

Het unieke is, dat de opdrachtgever zelf de prijs bepaalt.

Gemiddeld krijgen opdrachtgevers 75 verschillende ontwerp-ideeën te zien, die zij kunnen beoordelen en van commentaar kunnen voorzien. En dat alles binnen twee weken tijd. Het copyright is juridisch goed afgedekt door contracten tussen ontwerper en opdrachtgever.

"We zijn nu een jaar live en we hebben klanten uit het midden-en klein bedrijf. Daarnaast beginnen grote bedrijven ook de toegevoegde waarde te zien van PimTim." "De grotere bedrijven gebruiken PimTim als vervanging/uitbreiding van hun ontwerpafdeling, dan wel als inspiratiebron", zegt Vincent Bröring mede-oprichter van PimTim. "PimTim werkt. Daarnaast laat deze manier van werken zien dat er overal ter wereld grafisch talent is."

De visie van PimTim is het creëren van een nieuwe economie, op basis van crowdsourcing. PimTim wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van talent uit de gehele wereld.

www.pimtim.com is een online markplaats voor grafisch design, waar opdrachtgevers (bedrijven en particulieren) en grafisch ontwerpers elkaar ontmoeten en vinden. Opdrachtgevers, kunnen een opdracht plaatsen, geïnspireerd raken door de ontwerpen en daaruit hun keuze maken. Grafisch ontwerpers kunnen hun creatieve talent laten zien, kunnen leren van elkaar en geld verdienen tijdens dat proces.

PimTim is opgericht in Amsterdam, door Vincent Bröring en 4 medepartners met jarenlange ervaring in de grafische industrie, de IT-consultancy en de detailhandel.

Meer informatie op www.pimtim.com





http://www.pimtim.com