Gemeente Almere

Nomineer kanshebbers `Onderneming van het Jaar 2010'

14-07-2010

Onderneming van het jaar 2009 "Een onderscheiding die in een lange traditie staat"
Al sinds 1986 worden de meest uitblinkende ondernemingen onderscheiden met de titel "Meest Ondernemende Bedrijf van het jaar".

De Onderneming van het Jaar is de hoogste Almeerse onderscheiding voor het bedrijfsleven. De Onderneming van het Jaar van Almere dingt mee naar de titel Toponderneming van de Provincie Flevoland (de Flevopenning).

De jury bestaat uit drie personen uit het bedrijfsleven en de winnaar van vorig jaar, onder voorzitterschap van Ben Scholten, wethouder van Economische Ontwikkeling. In november kiest de jury drie genomineerden, waaronder de beoogde winnaar. Het college van B en W stelt uiteindelijk de winnaar vast.

Traditiegetrouw maakt de wethouder Economische Ontwikkeling de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) in januari. Hij overhandigt dan de wisseltrofee aan het bedrijf dat verkozen is tot de Onderneming van het Jaar 2010. Behalve een trofee zijn aan de prijs verbonden: het maken van een korte promotionele bedrijfsfilm en een waardecheque van EUR 5.000 te besteden aan maatschappelijk doel dat met Almere te maken heeft.

De criteria waaraan de onderneming moet voldoen staan vermeld op www.almere.nl/ondernemen. Tot maandag 25 oktober kan iedereen die dat wil een bedrijf voordragen voor de toekenning van de prijs `Onderneming van het Jaar 2010' door een e-mail met argumentatie te sturen naar info@almere.nl met het kenmerk OP2010 of naar info@vba-almere.nl.