Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.45 uur

Utrecht, 14-07-2010

Aangehouden voor fietsendiefstal

VEENENDAAL Dankzij een getuige kon de politie op dinsdag 13 juli een fietsendief aanhouden.

Rond 13.35 uur zag een getuige dat een man op de Grote Beer een fiets probeerde te stelen. De verdachte bemerkte kennelijk dat hij werd betrapt, stapte in een auto en reed weg. De getuige belde 1-1-2 en gaf een signalement en het kenteken van de auto van de verdachte door. De auto bleek op naam te staan van een 23-jarige man uit Ede. Agenten gingen naar de woning van de Edenaar. Zijn signalement bleek overeen te komen met die van de verdachte, waarop hij werd aangehouden. De eigenaar van de fiets, een 62-jarige vrouw uit Veenendaal, deed aangifte van poging diefstal van haar fiets. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachte aangehouden

AMERONGEN - In een woonwijk aan de noordkant van Amerongen is een man aangehouden voor geluidsoverlast.

Woensdagmorgen omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding uit de buurt van geluidsoverlast vanuit een woning. Agenten gingen kijken, maar de man reageerde op geen enkele poging tot contact en deed niet open. Uiteindelijk zijn zij de woning binnengegaan en troffen een man aan in dronken toestand die de muziek te hard had gezet. De man kreeg een proces verbaal waarna de politie de woning weer verliet. Helaas mocht dit niet baten, want al snel volgde er opnieuw een melding van overlast. De politie hield de man aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor.

Burenruzie op straat met letsel

LEERSUM Een conflict tussen twee buurmannen op straat leidde op dinsdagavond omstreeks 18.25 uur tot een scheldpartij over en weer.

Vervolgens sloeg een van de buurmannen de ander op de borst. De 66-jarige geslagen man viel op de grond en was niet meer aanspreekbaar. Hij werd met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 55-jarige man die geslagen had, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.