Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 14 juli

Alkmaar, 14-07-2010 o 14.00 uur

Jochies op heterdaad betrapt bij poging tot diefstal

Alkmaar, dinsdag 13 juli 2010.

Rond 19.00 uur betrapte de eigenaresse van een geparkeerde auto aan de Vondelstraat twee 13-jarige jongens uit Alkmaar op een poging tot diefstal van haar portemonnee. Het raam van haar auto stond open en de jongens gingen door het geopende raam naar binnen. Toen het duo bij ontdekking op de vlucht sloeg ging de vrouw samen met een buurman achter hen aan. Bij de voetbalvelden van Alkmaarse Boys ging één van de jongens nog door een sloot maar beiden konden in de omgeving worden aangehouden door gealarmeerde politieagenten. Tegen het tweetal wordt een proces-verbaal gemaakt.

Heler fiets aangehouden (tevens homepagebericht)

Den Helder, woensdag 14 juli 2010.

De politie maakt extra werk van de aanpak van fietsendiefstal. Dat betekent toezicht door politiemensen bij zogenaamde hotspots: plaatsen waar veel diefstallen voorkomen, zoals het station, het winkelcentrum en in het uitgaansgebied. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Belangrijk is dat er alles aan wordt gedaan om fietsdiefstal te voorkomen. Ook vlakbij huis en uit schuurtjes worden fietsen gestolen.

De politie in Den Helder pakt acties samen op met de gemeente, het ROC, de VVV en de fietsersbond. Studenten van het ROC van de opleiding toezicht en veiligheid gaan folders verspreiden in de binnenstad met informatie van de fietsersbond.

Ook tijdens reguliere surveillances houden agenten een extra oogje in het zeil. Gisteravond rond 22.30 uur werd op de Marsdiepstraat een 36-jarige man uit Den Helder gecontroleerd omdat zijn fietsverlichting niet werkte. Nadere inspectie van de fiets leerde dat er geen slot zat op de vrij nieuwe damesfiets. Deze fiets bleek in april 2009 gestolen te zijn. De eigenaresse had aangifte gedaan. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor de nacht werd ingesloten. Hij verklaarde de fiets te hebben gevonden. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens heling.

Man aangehouden na lastig vallen ex-vriendin

Hoorn, woensdag 14 juli 2010.

Rond 02.00 uur heeft de politie een 36-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij de woning van zijn ex-vriendin was binnengedrongen via de tuindeur aan de achterkant van het huis. De man had van de burgerrechter al een contact- en straatverbod opgelegd gekregen maar hield zich daar dus duidelijk niet aan. Hij werd in de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Kleptomaan uit winkelcentrum verwijderd

Schagen dinsdag 13 juli 2010.

Rond 13.10 uur is in het winkelcentrum Makado een 56-jarige man uit Winkel aangehouden nadat hij een poging tot winkeldiefstal had gepleegd. De man bleek een verbod te hebben om zich in het winkelcentrum op te houden en pleegde dus tevens een soort huisvredebreuk. Hij gaf zelf toe een ziekelijke neiging tot stelen te hebben (kleptomanie) en had spijt van zijn komst. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen na poging diefstal buitenboordmotor

Medemblik, woensdag 14 juli 2010.

Gistermiddag rond 16.20 uur betrapte de eigenaresse van een bootje dat lag afgemeerd langs de Uiverstraat twee mannen van 26 en 22 jaar oud afkomstig uit Medemblik en Hoorn. Ze waren bezig de buitenboordmotor van haar vaartuig af te halen met behulp van een betonschaar. De vrouw kreeg hulp van haar vriend en samen schakelden ze de politie in. De mannen waren er inmiddels vandoor gegaan in een auto waarvan het kenteken werd genoteerd. In Wervershoof kon het tweetal door de politie worden achterhaald. Het duo is in verband met een nader onderzoek vandaag in verzekering gesteld.

Arbeidsongeval

Den Helder, dinsdag 13 juli 2010.

Rond 17.10 uur hebben agenten assistentie verleend bij een arbeidsongeval. Op een bedrijf aan de Langevliet was een 26-jarige medewerker uit Den Helder met zijn vingers tussen een ketting van een sorteermachine gekomen. De man raakte flink gewond aan twee vingers en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht.

Auto over de kop

Midwoud, woensdag 14 juli 2010.

Vannacht rond 01.20 uur verloor een 30-jarige automobilist uit Midwoud op de Tripkouw door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij ging met zijn voertuig tegen een boom en sloeg over de kop. Hij zag zelf kans zijn auto te verlaten en ging naar huis en wachtte daar op de politie. De man had een hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding. Hij is voor verzorging naar de huisartsenpost gegaan. Zijn voertuig raakte total loss.

Opa opgenomen in ziekenhuis

Castricum, dinsdag 13 juli 2010.

Rond 16.00 uur kwamen twee fietsers met de sturen in elkaar op de Heereweg. Het ging om een 77-jarige opa uit Bergen en zijn 17-jarige kleinzoon uit Den Haag. Door deze aanrijding vielen beiden op de grond en liep de oudere man een hoofdwond op. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij met een hersenschudding werd opgenomen. De kleinzoon had alleen enkele schaafwonden.