Unicef


Duizenden kinderen krijgen door sport meer kans op een betere toekomst

Duizenden kinderen krijgen dankzij gulle bijdragen uit Nederland door sport meer kans op een betere toekomst. UNICEF heeft tot nu toe veel steun ontvangen van particulieren en bedrijven.

14 juli 2010, Den Haag
Duizenden kinderen krijgen door sport meer kans op een betere toekomst

Tijdens de campagne die UNICEF voert om via sport kinderen meer kans te geven op een betere toekomst zijn tot nu toe 6.223 mensen lid geworden. Ook heeft UNICEF veel giften ontvangen.

Weerbaarder door sport

De afgelopen periode heeft UNICEF via verschillende activiteiten opgeroepen om kinderen die vanaf hun geboorte met 1-0 achter staan, te helpen. Zo maakte Joris Linssen een documentaire over het hulpprogranmma van UNICEF in Zuid-Afrika dat kwetsbare kinderen weerbaarder maakt door middel van sport. UNICEF verstuurde brieven, zette straatwervers in en voerde actie in de Makro-vestigingen om aandacht te vragen voor dit succesvolle hulpprogramma.

Tijdens het tennistoernooi UNICEF Open (het grastennistoernooi in Rosmalen) leverde de campagne meer dan EUR 100.000 aan giften op en hebben miljoenen mensen gezien en gehoord welk verschil UNICEF kan daadwerkelijk maken voor kinderen.

WK-actie

Met de online WK-actie "Scoor mee voor UNICEF!" kunnen we 131.700 kwetsbare kinderen een sportcoach geven, waardoor ze zichzelf beter leren beschermen en meer kans hebben op een betere toekomst.

Vorige week zagen ruim 700.000 Nederlanders de speciale TV SHOW van Ivo Niehe, De Grote Finale van het andere Oranje.

De campagne Sport for Development loopt nog; nog steeds ontvangt UNICEF dagelijks steun van particulieren en bedrijven die dit hulpprogramma willen steunen.