Politie Kennemerland

Persberichten 14 juli 2010

haarlem, 14-07-2010

Grote hoeveelheid wapens aangetroffen

HILLEGOM/LISSE, 13 juli Rechercheurs van politie Kennemerland hebben dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Lisse en een 38-jarige man uit Hillegom aangehouden voor wapenbezit. De aanhoudingen vonden plaats na een onderzoek naar het tweetal, waarbij mogelijk sprake zou zijn van handel in vuurwapens. In de woningen van beide verdachten werd een grote hoeveelheid vuurwapens en steekwapens aangetroffen. De wapens zijn door de rechercheurs in beslaggenomen en beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Openlijke geweldpleging na verkeersincident

BEVERWIJK, 13 juli De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een openlijke geweldpleging die plaatsvond op de Parallelweg, rond 15:25 uur. Naar aanleiding van een verkeersincident, werd een 63-jarige bestuurder aangevallen door twee mannen, die het kennelijk niet eens waren met het rijgedrag van de man. De agressieve verkeersdeelnemers sloegen en schopten de bestuurder en trokken hem zelfs zijn auto uit. De bestuurder raakte hierbij ernstig gewond aan zijn oog en liep inwendig letsel op. De daders stapten vervolgens weer in hun auto en reden weg in de richting van de Broekpolder. De 63-jarige bestuurder moest in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn verwondingen. De politie heeft diverse getuigen gehoord en op basis hiervan een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de daders.

Verkeersongeval A9

UITGEEST, 13 juli Rond 18:50 uur vond een ernstige aanrijding plaats op de A9 waarbij een 16-jarige jongen en een 51-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond raakten. Nabij afslag Akersloot ontstond de aanrijding tussen twee autos, nadat een 32-jarige bestuurder uit Alkmaar na een mislukte inhaalmanoeuvre een voor hem rijdende auto ramde. In deze auto zaten de 51-jarige vrouw en haar zoon. De 51-jarige vrouw werd door de aanrijding uit haar auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. De auto schoot vervolgens van de weg af richting de sloot en de 16-jarige zoon wist zelf uit de auto te springen, toen deze de weg afrolde. Een toevallig passerende arts die op de A9 reed, verleende direct de eerste hulp aan de vrouw en de jongen. De traumaheli is ter plaatse gekomen. Zowel de moeder als de zoon werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Voor een hond die bij hen in de auto zat, werd de dierenambulance ingeschakeld. De A9-links is na het ongeval enige tijd afgesloten geweest voor alle verkeer in verband met de hulpverlening en het onderzoek van de verkeersongevalsanalisten. Even voor 20.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Verkeersongeval Bloemendaal

BLOEMENDAAL, 13 juli Even voor 19.00 uur vond een aanrijding plaats tussen drie personenautos op de Vogelenzangseweg. Hierbij bleek een 45-jarige man uit Noordwijkerhout onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na de aanrijding bleken twee personen last te hebben van spierpijn.

Verkeersveiligheidscontroles: 492 hardrijders bekeurd

BLOEMENDAAL, 13 juli Tussen 8.30 en 11.15 uur werden op de Vogelenzangseweg bij een snelheidscontrole 140 hardrijders bekeurd door de politie. De hoogstgemeten snelheid was 80 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur.

OVERVEEN, 13 juli De politie heeft in de ochtend- en middaguren op de Zeeweg het verkeer gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden 93 hardrijders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid werd gemeten op 130 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur.

BADHOEVEDORP, 13 juli Op de Burgemeester Amersfoordtlaan werden in de ochtenduren 14 hardrijders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was 72 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur.

HAARLEM, 13 juli Bij een laserguncontrole op de Prins Bernhardlaan werden vier automobilisten aan de kant gezet omdat zij de maximum snelheid hadden overschreden. Alle vier kregen hun bekeuring direct mee.

BEVERWIJK, 13 juli Tussen 9.00 en 11.00 uur werden 91 bestuurders op de Kanaalweg beboet omdat zij te hard reden.

HAARLEM, 13 juli Op de Europaweg werden bij een snelheidscontrole 150 van de 949 passanten bekeurd vanwege hun te hoge snelheid. De politie controleerde het verkeer tussen 11.45 en 14.15 uur.

Wanbetalers van de weg gehaald

IJMUIDEN, 14 juli Tijdens een surveillance zag de politie rond 02.00 uur op de Kanaaldijk een 35-jarige Belg rijden, die nog een boetebedrag had openstaan van 125,--. De man werd aan de kant gezet en meegenomen naar het politiebureau in Velsen. Na betaling van het openstaande bedrag kon de Belg het politiebureau verlaten.

HOOFDDORP, 14 juli Op de Henri Didonweg werd rond 00.50 uur een 28-jarige automobilist zonder vaste woon- en verblijfplaats door de politie aan de kant gezet. De man bleek nog een openstaande boete te moeten betalen. De auto bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd. De auto werd door de politie meegenomen en tijdelijk in bewaring genomen. Na betaling van de openstaande boete, de verzekering en APK kan de man de auto weer op komen halen.

Verkeersongeval

HOOFDDORP, 13 juli De politie was rond 14:15 uur getuige van een verkeersongeval op de Kruisweg. Zij zagen een 56-jarige Schiedamse in haar personenauto op de Kruisweg nabij de Vuursteen de busbaan oprijden en vervolgens weer achteruit verder rijden, over de verkeerde weghelft van de Kruisweg. Net in de bocht kwam op datzelfde moment uit de tegengestelde richting een motorrijder aanrijden die abrupt moest remmen en onderuit ging met zijn motor. De motorrijder, een 48-jarige Heemstedenaar, moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De automobiliste is door de politie verhoord.

Aanrijding met letsel, meisje gewond

IJMUIDEN, 13 juli Op de Orionweg vond rond 21:30 uur een aanrijding plaats tussen een kind van 6 jaar uit IJmuiden en een personenauto. De auto, bestuurd door een 66-jarige man uit Velsen, reed over de Orionweg, toen het 6-jarig meisje vanachter een geparkeerde auto ineens de straat over stak. Hierdoor was het voor de automobilist onmogelijk om een aanrijding te voorkomen. Het meisje werd met een pijnlijke enkel voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Doorgereden na aanrijding met een slok op

HAARLEM, 13 juli De politie kreeg rond 23.10 uur van een getuige de melding dat een personenauto op de Kleverlaan nabij de spoorwegovergang van Bloemendaal tegen een verkeerszuil was aangereden. Hierbij was de auto aan de voorkant flink beschadigd; de kentekenplaat lag op straat. Na de aanrijding reed de bestuurder vervolgens door het rode licht heen en ging de Randweg op. Na kort onderzoek werd de auto door de politie aangetroffen op de Zijlweg. De bestuurder, een 32-jarige Pool, werd door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het verlaten van de ongevalslocatie. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalysetest en ontkende dat hij had gereden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.