Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Celstraffen geëist voor gewapende overval op supermarkt

Schoonhoven, 14-07-2010 o Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee mannen (30 en 21 uit Schoonhoven) een gevangenisstraf van vier jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk geëist. De mannen worden verdacht van een gewapende overval op een supermarkt in Schoonhoven.

Op 23 januari dit jaar drongen twee gemaskerde mannen rond kwart voor zes s ochtends de supermarkt binnen. De mannen bedreigden de manager met een nepvuurwapen en dwongen hem om de kluis te openen. De mannen stopten papiergeld, rollen met munten, strippenkaarten ter waarde van zon twintigduizend euro in een plastic tas en een rugzak en gingen er vervolgens vandoor. Niemand raakte bij de overval gewond.

Tijdens hun vlucht verloren de verdachten een deel van hun buit. De politie volgde op straat een spoor van bonnen, papiergeld, muntgeld en pasjes en kwam zo uit bij de woning van de 30-jarige verdachte. Toen de politie de man probeerde aan te houden, wist hij zich los te rukken en terug in de woning te komen. Via een dak is hij samen met een andere man de woning uitgevlucht. Deze andere man is kort daarop aangehouden en de bewoner een paar dagen later. In de woning van de 30-jarige verdachte trof de politie een grote hoeveelheid muntgeld, een alarmpistool en kleding met twee bivakmutsen aan.

De rechtbank doet over twee weken dagen uitspraak.