Openbaar Ministerie

Nieuwe aanhoudingen voor gewelddadige overval in 2007

14 juli 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De politie Haaglanden heeft dinsdag 13 juli opnieuw twee mannen (42 en 33 jaar uit Den Haag) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving in Rijswijk. In totaal zijn nu tien verdachten aangehouden voor deze zaak uit 2007. Negen van hen zitten nog in voorlopige hechtenis. De politie en het Openbaar Ministerie sluiten meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Gijzeling in eigen woning
De 59-jarige medewerker van het Europees Octrooibureau in Rijswijk werd in juni 2007 in zijn woning in Den Haag bijna twee dagen gegijzeld en tegen zijn wil en met geweld en dreiging met geweld in zijn woning vastgehouden. Daarbij werd de man gedwongen om zijn bankpas en bijbehorende pincode af te geven. Met deze pinpas en de verkregen pincode hebben de verdachten geprobeerd grote geldbedragen op te nemen dan wel via internet bankieren geld van het slachtoffer over te boeken naar een rekening van één van de verdachten.

Overige verdachten
De raadkamer van de Haagse rechtbank verlengde op 8 juli de voorlopige hechtenis van vijf verdachten die op 23 juni dit jaar werden aangehouden met 90 dagen. De verdachten zijn tussen de 27 en 56 jaar oud en komen uit Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Heerhugowaard. De twee verdachten (37 en 41 jaar uit Den Haag) die op 5 juni zijn aangehouden werden op 8 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. De tiende verdachte uit Den Haag is door de rechtbank in vrijheid gesteld.