Politie Gelderland-Zuid

Oplichter aangehouden

Nijmegen, 14-07-2010 o Dinsdagavond hielden agenten op de Van Schevichavenstraat een 21-jarige Nijmegenaar aan. Hij wordt verdacht van oplichting.

Eerder die avond had de man met een smoes geld afhandig gemaakt van een eetgelegenheid in de Van Welderenstraat. De man verklaarde dat hij bij een café in de buurt werkte en dat de kassa niet werkte. Hij wilde 20 lenen zodat hij geld kon wisselen met een klant. Omdat een medewerker de zaak niet vertrouwde, besloot hij de man naar het café te volgen. Al snel werd duidelijk dat de Nijmegenaar daar helemaal niet werkte. De 21-jarige verklaarde daarop dat hij in een ander café werkte. Toen de medewerker voorstelde om samen met hem naar dat café te gaan, ging de 21-jarige ervandoor. De medewerker ging er direct achteraan. Een getuige schoot de medewerker te hulp. Samen konden ze de verdachte aanhouden. Hij werd overgedragen aan agenten.

De man zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt of de man nog voor meerdere soortgelijke zaken verantwoordelijk is.

(10)

Laatst gewijzigd 14-07-2010 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |