Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 14-07-2010

Politie arresteert schennispleger in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdagavond 13 juli 2010 rond 21.00 uur een 49-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden wegens openbare schennis der eerbaarheid. De man stond in zijn achtertuin in de wijk Pannenhoef met ontbloot geslachtsdeel, terwijl hij een buurmeisje aankeek dat op het balkon van de ouderlijke woning stond. Het meisje raakte overstuur en liep naar haar ouders. Die belde vervolgens de politie. Gealarmeerde agenten konden de Kaatsheuvelnaar eenvoudig arresteren. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Wijkagenten controleert snelheid op verzoek van de buurt

RIJEN: Naar aanleiding van klachten van omwonenden over te hard rijden op de Europalaan werd door de wijkagenten van het team Gilze-Rijen en Dongen een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde op woensdag 13 juli 2010 tussen 07.45 uur en 09.00 uur. Er passeerden in totaal circa 200 voertuigen. Vijf automobilisten kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. De hoogste overtreder kwam met 69 km/u voorbij gereden op een plek waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Ook een bromfietser die meer dan 50 km/u reed ging op de bon. Verder werden en passant ook zes automobilisten bekeurd die de verplichte autogordel niet droegen.

Snelle motorrijder moet rijbewijs inleveren

KAATSHEUVEL: Een 30-jarige Poolse motorrijder zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed dinsdagavond 13 juli 2010 om 23.00 met hoge snelheid van Hasseltrotonde in Tilburg in de richting van Kaatsheuvel. Zijn snelheden liepen daarbij op tot boven de 170 km/u. De politie hield hem op de Europalaan aan. Na toepassing van de wettelijke correctie kwam de meting uit op 50 km/u te snel. Dit was reden voor invordering van het rijbewijs. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-07-2010 15:24 | © Regio Midden en West Brabant |