Rechtbank Amsterdam


Uitspraak ripdeal Holendrechtstraat Amsterdam

Amsterdam, woensdag 14 juli 2010 - De rechtbank in Amsterdam heeft op 14 juli uitspraak gedaan in de zaak van een drugsdeal en een schietpartij in juli 2009 in de Holendrechtstraat in Amsterdam, waarbij twee mensen overleden en twee ernstig gewond raakten. Twee weken geleden stonden hiervoor vier verdachten terecht.

Alle vier zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij.

Een verdachte kreeg voor zijn aandeel in de drugsdeal en voor het bezit van een vuurwapen 15 maanden gevangenisstraf. Twee verdachten kregen voor de drugsdeal elk 12 maanden gevangenisstraf waarvan drie voorwaardelijk. De vierde verdachte werd van elke verdenking vrijgesproken.

Over de precieze toedracht van de schietpartij is weinig bekend geworden. De rechtbank vond dat het bewijsmateriaal te veel andere mogelijkheden openliet om met zekerheid te kunnen zeggen dat deze verdachten daarbij betrokken waren. Het openbaar ministerie had voor drie verdachten ook al vrijspraak gevorderd. Deze drie verdachten hadden wel hun aandeel in de drugsdeal bekend. De vierde verdachte had een andere variant van voorbereidingshandelingen van de drugsdeal begaan dan hem was telastegelegd en hij is daar om die reden van vrijgesproken.

Eén verdachte zit nog vast. De andere drie zijn al eerder vrijgelaten omdat ze volgens de rechtbank anders te lang vast zouden zitten.

De uitspraken worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 14 juli 2010 Naar boven