FNV Sport

Deel je ervaringen met de Wet Investeren in Jongeren

Hoe goed werkt de Wet Investeren in Jongeren? De ombudsman wil het weten van jongeren zelf!

FNV Jong is het jongerennetwerk van de FNV. Al een paar jaar zet FNV Jong zich in voor de belangen van jongeren op het gebied van werk en inkomen. Eén van de zaken waar wij ons hard voor maken is een goede aanpak van jeugdwerkloosheid.
De overheid heeft op 1 oktober 2009 een wet gelanceerd die ervoor moet zorgen dat er minder jongeren aan de zijlijn van de arbeidsmarkt komen te staan. Deze wet heet, Wet Investeren in Jongeren (WIJ). Doelstelling van deze wet is om jongeren van 18 tot 27 jaar te laten werken of leren, of een combinatie van beide. Het verplicht de gemeenten om deze groep jongeren die zich meldt een dergelijk aanbod te doen. Binnenkort zal de nationale ombudsman zijn mening geven over deze wet. Hierover wordt een televisie programma gemaakt dat te zien zal zijn op de publieke omroep, de VARA. Om tot een goed oordeel over de WIJ te kunnen komen wil de ombudsman in contact komen met meerdere jongeren die in aanraking zijn of zijn geweest met deze wet. De nationale ombudsman is op zoek naar jongeren die goede ervaringen hebben (gehad) met de WIJ. Heeft de gemeente jou goede service geboden en daadwerkelijk een leerwerkaanbod gedaan? En sluit dat aanbod goed aan op jouw opleidingsniveau en/ of werkervaring? Daarnaast is de ombudsman op zoek naar jongeren die minder te spreken zijn (geweest) over de uitvoering van deze wet. Ben je door de gemeente in kou gezet? Heb je een baan aangeboden gekregen die totaal niet aansluit op jouw opleidingsniveau en of werkervaring? Goede of slechte ervaringen, de nationale ombudsman hoort graag jouw verhaal.
Wil jij jouw ervaringen kwijt aan de ombudsman op de televisie en daardoor meewerken de vorming van een oordeel over de WIJ? Stuur dan een e-mail naar info@fnvjong.nl Vermeld in je e-mail:


- Jouw goede of slechte ervaringen met de Wet Investeren in Jongeren;
- Je contactgegevens (naam, telefoonnummer en e-mailadres);
- Je leeftijd en hoogst afgeronde opleiding.

VERGOEDING
Uiteraard staat er een beloning tegenover jouw inzet! Degene die zich opgeeft krijgt EUR25,-. Wanneer je door ons wordt uitgekozen om jouw verhaal op de televisie toe te lichten krijg je nog eens EUR100,-.