Gemeente Alkmaar


Groen licht voor woningbouw plan Hoevervaart

Alkmaar, 14 juli 2010

Met de ondertekening van de exploitatieovereenkomst hebben wethouder Nico Alsemgeest en directeur Johan Groen van Vof Horizon Ontwikkeling vandaag groen licht gegeven voor de eerste fase van het woningbouwproject aan de Jan de Heemstraat.

Het woningbouwproject is een initiatief van BotBouwInitiatief en Timpaan die samen het terrein van de voormalige MTS van het Horizon College hebben gekocht. Het plan omvat in totaal 106 woningen. Inmiddels is 60% van de woningen verkocht en kunnen de ontwikkelaars starten met de bouw van de eerste fase. Deze fase bestaat uit 43 appartementen en 28 eengezinswoningen.

Zekerheid
Door de ondertekening van de exploitatieovereenkomst zijn de afspraken definitief. Dit betekent zekerheid voor de kopers; het project gaat door en binnenkort kunnen bij de notaris de leveringen gaan plaatsvinden. Ook verwacht Johan Groen dat door deze zekerheid voor de overige woningen snel kopers gevonden worden.

Bijzonder plan
Wethouder Alsemgeest: "Het plan is ontwikkeld in een veranderende woningmarkt, waarin de koper bepaalt. Dat er nu al 60% verkocht is laat zien dat het een plan is dat voldoet aan de verwachtingen van de toekomstige bewoners. Ook de buurtbewoners zijn tijdens de ontwikkeling van het plan betrokken. Het plan is daardoor op bepaalde punten flink aangepast, met als gevolg dat er tegen het uiteindelijke bouwplan geen bezwaren zijn ingediend en de omwonenden overwegend positief zijn.''

Het plan Hoevervaart vormt de laatste schakel in de herontwikkeling van de Geestmolen tot nieuw woongebied. Door de ligging aan de Hoevervaart, bij de molen en vlak bij het winkelcentrum is het een van de mooiste plekken in de buurt. Omdat het parkeren grotendeels inpandig gebeurt, is er ruimte voor een aantrekkelijke woonomgeving.

Start bouwwerkzaamheden
Vanaf september 2010 starten de sloopwerkzaamheden en wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Vervolgens zal het heiwerk voor de 1e fase plaatsvinden. Het project gaat nog dit jaar van start om in aanmerking te kunnen komen voor een bijdrage uit de zogenaamde 3e tranche van VROM, een subsidie van het ministerie om de stagnerende woningbouw te stimuleren.